NOGOMETNI VIKEND - WEEKEND DEL CALCIO

Sobota in nedelja - Sabato e domenica, 3./4.10.2015

Mladinci - Juniores: vse tri naše ekipe izgubile
- tutte e tre le nostre squadre sconfitte

DEŽELNI MLADINCI - JUNIORES REGIONALI
Lauzacco, ponedeljek – lunedì, 5.10.2015
LUMIGNACCO - KRAS 4:3 (1:1)
Strelec - Marcatore: 5' Petracci; 65' Petracci 11-m, 80' Petracci
KRAS: Gregori (Stranieri), Jurc (Beneton), Racman, Procacci, Calderola, Kosovel (Mule), Košuta, De Caneva, Kocman (Carlasara), Carlevaris, Petracci, trener Pahor.
* SLO - Okrnjeni Kras je v gosteh izgubil proti Lumignaccu, ki zaseda mesto na sredini lestvici. Repensko moštvo je dobro začelo in že v 5. minuti povedlo s Petraccijem, ki je v drugem polčasu dal še dva zadetka (enega iz enajstmetrvke). Krasovci so nato nekoliko popustili, gostitelji so se razigrali, dosegli še tri zadetke in zasluženo zmagali.
---------------------------------------------------
Križ/S.Croce, ponedeljek – lunedì, 5.10.2015
VESNA - RONCHI 0:3
VESNA: Bombardieri, Puric, Gleria Sossi, Favento, Renar, Pietro Belli (Maggiore), Tarable, Poiani, Sammartini, Vatovaz (Antonič), Čuk. Trener: Toffoli.

POKRAJINSKI MLADINCI - JUNIORES PROVINCIALI
Sovodnje/Savogna d'Isonzo, sobota – sabato, 3.10.2015 (19.00)
SOVODNJE - PRO GORIZIA 0:6 (0:2)
SOVODNJE: Medeot, (Varlez), Komjanc, Clancis, De Fornasari, Lutman (Camarata), N. Pavletič, Falcone (Vidoni), Persoglia, Čavdek, Trevisan (Marchesin), Antonini. Trener: Sambo.

DEŽELNI NARAŠČAJNIKI - ALLIEVI REGIONALI
Oglej/Aquileia, nedelja - domenica, 5.10.2015 (10.30)
AQUILEIA - KRAS REPEN

POKRAJINSKI NARAŠČAJNIKI - ALLIEVI PROVINCIALI
Fiumicello, nedelja – domenica, 5.10.2015 (10.30)
FIUMICELLO - JUVENTINA 2:2 (1:0)
Strelca: 46' Deganutti; 51' Impastato
JUVENTINA: Barone (V); Tonani, Vidoz, Piva (od 65' O'Laughlin), Malič;
Petejan, Impastato (kap.), Deganutti (od 73' Lakovič), Cociancig (od 60'
Vinciguerra); Copetti (od 47' Tomšič), Viler (od 74' Soban). Na klopi: Medeot (V, ni vstopil), Osso (ni vstopil), O'Laughlin, Lakovič, Vinciguerra, Tomšič, Soban.
Trener: Sandro Sarcina
* SLO - Današnja okrnjena zasedba (odsotna sta bila Kerpan in Pavletič, na klopi je
kljub poškodbi sedel Osso) ni preprečila igralcem Juventine, da ne bi pod taktirko kapetana Impastata zagospodarili na igrišču že od samega začetka srečanja. Z organizirano in tekočo igro so varovanci trenerja Sarcine zapretili domačemu vratarju posebno še v dveh priložnostih, ki pa ju napadalec ni izkoristil. Fiumicello takorekoč ni prečkal sredine igrišča prvih 20 minut, v edinem protinapadu pa je sodnik radodarno dodelil domačim dvomljivo enajstmetrovko. Vratar Barone je strel sicer ubranil, toda žoga se je odbila do nasprotnika, ki je tokrat zadel. Juventina je tako nezasluženo zaključila polčas v zaostanku enega gola.
Drugi polčas je ekipa, ki je letos sad sodelovanja med štandreškim društvom in AŠD Sovodnje, takoj pritisnila na plin in kmalu dosegla zadetek z Deganuttijem, par minut zatem se je z lobom iz razdalje zapisal med strelce še Impastato. Par lažjih poškodb v nadaljevanju je zahtevalo menjavi Pive in Deganuttija, Viler pa je v lepi solo akciji zadel vratnico. Da niso dali tretjega gola, so fantje drago plačali: v enem redkih protinapadov se je hitri napadalec Fiumicella sam znašel pred Baronejem in ga s preciznim diagonalnim strelom ugnal.
Juventina se je nepravičnemu rezultatu uprla in v zadnjih minutah silovito pritisnila domačo ekipo v kazenski prostor, vendar so vsi poizkusi, vključno z lepima streloma Sobana in Petejana, bili zaman.

DEŽELNI NAJMLAJŠI - GIOVANISSIMI REGIONALI
Codroipo, nedelja - domenica, 3.10.2015 (10.30)
CODROIPO - KRAS 2:1
Strelec/Marcatore: Gargiuolo
KRAS: Balzano (Umek 30 'd.p.) Zio Thomas (Birsa 10' d.p.) Pipan (Giacaz 10'd.p.), Bertrandi, Stocca Kralj, Carlevaris, Zonta (Carli 10's.t.), Vidali, Matuchina , Gargiuolo. Trener Rok Božič
* SLO - Po tekmi je Krasov trener Rok Božič dal naslednjo izjavo: " V primerjavi s prejšnima tekmama lahko priznam, da smo tokrat naredili korak nazaj. Na tekmo smo vstopili premalo odločno. Gostiteljem smo pustili pobudo, zato smo prejeli dva zadetka v prvih desetih minutah, ob katerih je bil naš vratar nemočen. Nato smo reagirali in do konca prvega polčasa uspeli znižati zaostanek. V drugem polčasu smo imeli popolno terensko nadvlado, tako da glede igre in borbenosti fantom nimam kaj očitati. Z rezultatom vsekakor ne morem bigi zadovoljen. Po drugi strani sem pa vesel, ker po zaostanku fantje niso vrgli puške u koruzo in smo na lastni koži občutili zaostanek na razmočenem igrišču, kljub temu, da smo bili dejansko boljša ekipa. Verjamem, da se iz lastnih napak lahko največ naucimo, tako da na tak način poraz gledam pozitivno".

DEŽELNI NAJMLAJŠI - GIOVANISSIMI REGIONALI (2002)
Trebče/Trebiciano, nedelja - domenica, 3.10.2015 (10.30)
KRAS - TRIESTE CALCIO B 2:3 (1:2)
Strelca/Marcatori: Može-Pavlin, Raseni (11m)
KRAS: Rizzi, Stocca, Pertot, Okretič, Parisi (kap./cap.), Marinoni Gio., Giovannini, Tomasetig, Raseni, Starc, Može-Pavlin, (Zago, Vescovo, Krizmanic); trener/allenatore: Prodanovič
-> foto

POKRAJINSKI NAJMLAJŠI - GIOVANISSIMI PROVINCIALI
Tržič/Monfalcone, nedelja - domenica, 3.10.2015 (10.30)
ARIS SAN POLO - JUVENTINA 1:4
-----------------------------------------
Sovodnje/Savogna d'Isonzo, torek - martedi, 3.10.2015 (10.30)
SOVODNJE - FIUMICELLO 6:0 (3:0)
Strelci: Liut, Ocretti, Lupoli, Trevisan 2 (1 iz 11-m), Marega.
Sovodnje: Vuk, Ožbot (Faggiani), Bolteri (Briz), Ocretti (Marega), Piovesana, Lupoli (Solinas), Pintar (Troncar), Faidiga, A. Juren (Argentin), Liut, Trevisan. Trener: Cijan.
* SLO - Sovodenjci so doma brez težav premagali vrstnike Fiumicella, ki so se upirali gostiteljem do prvega zadetka. Nakar so se varovanci trenerja Luke Cijana razigrali in dosegli kar 6 zadetkov. Med posamezniki naj omenimo dobro igro začetnika Jurija Ocrettija in Fabiana Lupolija, ki se je po daljši odsotnosti zaradi hude poškodbe spet vrnil na igrišče.
---------------------------------
Bazovica, četrtek, 1.10.2015
ZARJA - OPICINA 6:1 (1:1)
Strelci: Čermelj, Ferluga, Sancin, Benčina, Pitacco, Gustini.
ZARJA: Savi, Čufar, Čermelj, Tomšič, Kralj, Matassi, Ferluga, Di Donato, Pitacco, Sancin, Benčina; Gustini, Ražem, Canziani, Košir. Trener: Mevlja.
Izključen: Kralj.
* SLO - Ekipa najmlajših Zarje je odlično začela nastope v tem prvenstvu. Po izenačenem prvem polčasu so s igralci ZArje razigrali in dosegli kar pet zadetkov.
----------------------------------------
Trst/Trieste, sobota - saato, 3.10.2015
SAN GIOVANNI - ZARJA 2:2 (1:1)
Strelca: Ferluga in Sancin iz 11-m
ZARJA: Savi, Čufar, Čermelj, Tomšič, Matassi, Košir, Ferluga, Di Donato, Pitacco, Sancin, Ražem; Gustini, Canziani. Trener: Mevlja.
* SLO - Zarja je odlično začela nastope v tem prvenstviu. Po zmagi proti Opicini so zarjani igrali neodločeno proti San Giovanniju.

ZAČETNIKI – ESORDIENTI  (9:9) U12
Goriška pokrajina - Provincia di Gorizia
Skupina/Gruppo C
Romans ob Soči/Romans d’Isonzo, sobota-sabato, 03.10.2015
PRO ROMANS MEDEA – JUVENTINA 1:3 (0:0, 0:1, 0:1)
---------------------------------------------------------------------
Gradišče ob Soči/Gradisca d’Isonzo, sobota-sabato, 03.10.2015
I.S.M. GRADISCA - SOVODNJE 1:3 (0:1, 0:0, 0:4)
Strelca/Marcatori: Ocretti Juri 3 in Sambo Patrick 2;
AŠD SOVODNJE: Gergolet Alex (V), Tomsic Massimo, Cibini Mitja, Barbo Mattia, Nanut Nik, Ocretti Juri (cap.), Gerin Simon, Sambo Patrick, Bagon Sebastjan, Lakovič Sandi, Boškin Ivan, Špacapan Alex Angel(V); Trener/Allenatore: Černe Rok.
*SLO - Letošnja ekipa začetnikov Sovodenj je z zelo spremenjeno zasedbo v primerjavi z lansko sezono z disciplinirano igro zelo uspešno začela novo sezono. Po minutah uvodnega otipavanja je Ocretti ukradel žogo na sredini igrišča, jo povlekel do roba kazenskega prostora in z natančnim diagonalnim strelom povedel svojo ekipo v vodstvo ter hkrati postavil rezultat prvega dela. V srednjem delu srečanja brez pretiranega ritma nismo bili priča spremembi rezultata in z izjemo strela mimo vrat do tedaj edinega strelca na tekmi, niti omembi vrednim priložnostim za zadetek. V zadnji tretjini srečanja pa je razigrana gostujoča naveza Ocretti – Sambo dosegla še štiri res lepe zadetke in ob pomoči požrtvovalne igre celotne ekipe je zmaga zasluženo odšla v Sovodnje.

CICIBANI - PULCINI (7:7) U10
Goriška pokrajina - Provincia di Gorizia
Skupina/Gruppo C
Podgora/Piedimonte, sobota-sabato, 03.10.2015
PIEDIMONTE - JUVENTINA A 0:3 (0:5, 0:2, 0:2)
-----------------------------------------------------------
Gabrje/Gabria, sobota-sabato, 03.10.2015
SOVODNJE – UNIONE FRIULI ISONTINA 3:1(1:0, 1:1, 3:2)
Strelca/Marcatori: Predan Marco 3 in Liut Daniel 2;
SOVODNJE: Merlo Daniel (V), Briz Christian, Predan Marco, Faganel Maximilian, Liut Daniel (cap.), Viler Kevin, Donzella Jacopo, Zavadlav Martin, Goriup Daniel, Buna Martin, Persoglia Gregor(V); Trener/Allenatore: Černe Rok.
* SLO - Domači starejši cicibani so se kljub nekaterim odsotnostim z lepo predstavo na uvodu sezone izkazali z všečno predstavo na Gabrski zelenici. Proti solidnemu nasprotniku, ki je ves čas nudil dostojen upor, so dosegli zasluženo zmago. Levji delež k slednji pa je prispevala domača naveza Liut – Predan.

Skupina/Gruppo E
Gradišče ob Soči/Gradisca d’Isonzo, sobota-sabato, 03.10.2015
ISM GRADISCA - JUVENTINA B 2:1 (4:0, 0:3, 2:1)
--------------------------------------------------------------
Doberdob/Doberdò del Lago, sobota-sabato, 03.10.2015
MLADOST – PRO ROMANS MEDEA