NOGOMETNI VIKEND - WEEKEND DEL CALCIO

Od sobote do ponedeljka - Da sabato a lunedi, 24./26.10.2015

Mladinci - Juniores: Kras in/e Vesna zmagala - vincono,
Poraz Sovodenj - Sovodnje sconfitto

DEŽELNI MLADINCI - JUNIORES REGIONALI
Martignacco, ul./via San Biagio, sobota – sabato, 31.10.2015 (17.30)
UNION MARTIGNACCO - KRAS REPEN 0:2 (0:1)
Strelca - Marcatori: De Caneva, Procacci.
KRAS: Zucca (L. Gregori), De Leo, Racman, Košuta, Caldarola, Vascotto, Selaković, Procacci, Petracci (Mule), Kocman (Benetton, Suppani), De Caneva (Carlassara).
* SLO - Kfras je zasluženo v gosteh premagal ekipo Martignacca z goloma De Caneve in Procaccija. Med tekmo se je poškodoval v galvo Krasov napadalec Ivan Kocman, ki se je moral zaradi lažjega pretresa možganov celo zateči na pregled v videmsko bolnišnico.

Križ/Santa Croce, sobota – sabato, 31.10.2015 (17.30)
VESNA – SANGIORGINA 4:2 (1:1)
Strelca - Marcatori: 35' Renar; 52',55', 65' Sammartini
VESNA: Paoli, Sossi (Antonič), Renar, Žerjal (Busan), Purič, Mucio Crasso, Čuk, Favento, Sammartini, Stanich (Grilanc), Pojani. Trener: Toffoli.
* SLO - Mladinci Vesne so po zreli in učinkoviti igri zasluženo premagali zadnjeuvrščeno Sangiorgino, ki se je upirala gostiteljem le v prvem polčasu. V drugem delu tekme je na sceno stopil Vesnin srednji napadalec, ki je dosegel kar tri zadetke in priigral svoji ekipi visoko zmago.

POKRAJINSKI MLADINCI - JUNIORES PROVINCIALI
Sv.Ivan ob Nadiži/San Giovanni al Natisone, ul./via delle Scuole, sobota – sabato, 31.10.2015 (17.00)
CENTRO SEDIA CALCIO - SOVODNJE 3:1 (0:1)

Strelec - Marcatore: Antonini.
SOVODNJE: Komjanc, Lutman, Pavletič (Vidoni), De Fornasari, Visintin, Persoglia, Trevisan, Marchesini, Antonini, Čavdek, Falcone. Trener: Sambo.
* SLO - Tekma se je za Sovodenjce dobro začela, saj so po prvem polčasu vodili z golom, ki ga je dosegel Antonini. V drugem polčasu so naši popustili, kar so izkoristilli gostitelji, da so dosegli tri zaddetke in zasluženo zmagali.

DEŽELNI NARAŠČAJNIKI - ALLIEVI REGIONALI

Trst/Trieste, ul./via Petracco, nedelja - domenica, 01.11.2015 (17.45)
TRIESTE CALCIO – KRAS REPEN 3:0
KRAS: Perossa, Curri, Calzi, Dekovic, Caldarola, Benetton, Majcen, Mulè, Malalan A., Malalan N., Calcagno; Stranieri, Bresich P., Kavčič, Bresich E., Devidè, Birsa); trener/allenatore: Cotterle

POKRAJINSKI NARAŠČAJNIKI - ALLIEVI PROVINCIALI
Gorica-Gorizia
Štandrež/Sant’Andrea, ul/via Del Carso, nedelja - domenica, 01.11.2015 (10.30)
JUVENTINA – PALMA CALCIO 0:0
JUVENTINA: Barone (V); Tonani, Vidoz, Impastato (kap.), Malič (od 67' Osso);
Petejan (od 70' Tomšič), Deganutti (od 58' Pavletič), O'Loughlin, Viler (od 53' Cociancig); Copetti (od 77' Soban), Kerpan. Klop: Medeot (V, ni vstopil), Pavletič, Osso, Cociancig, Soban, Tomšič. Trener: Alessandro Sarcina.
* SLO - Občutek, ki ga je številna publika na tribuni imela na koncu tekme je, da je Juventina zapravila priložnost za zmago. Sicer solidna ekipa Palme, ki je na zgornjem delu lestvice, s tekmo več, dve točki pred rdeče-belimi, je bila večji del tekme v podrejenem položaju. Juventina, ki je tokrat nastopila brez poškodovanega branilca Pive, ki ga je na sredini obrambe nadomestil univerzalni kapetan Impastato, je predvsem v prvem polčasu zapravila najmanj tri čiste priložnosti za zadetek, v drugem pa še dve. Na mestu srednjega vezista se je tokrat pohvalno odrezal Christian O'Loughlin.
Naslednji teden čaka štandreške fante težko gostovanje v Cornu di Rosazzo proti močnemu Virtusu.

DEŽELNI NAJMLAJŠI - GIOVANISSIMI REGIONALI
NK KRAS REPEN prost/riposa

DŽELNI NAJMLAJŠI 2002 - GIOVANISSIMI REGIONALI 2002
Trebče/Treciciano, nedelja - domenica, 01.11.2015 (10.30)
NK KRAS REPEN – SAN LUIGI 0:1 (0:1)
KRAS REPEN: Zago, Kaurin, Pertot, Stojanovič, Parisi, Vescovo, Giovannini, Tomasetig, Marinoni Gio., Može-Pavlin, Okretič; Rizzi, Marinoni Giu., Markovič, Krizmanic, Raseni; trener/allenatore: Prodanovič
* SLO – Igra Krasa nikakor ni stekla, prenos žoge je bil prepočasen in premalo je bilo želje po zmagi. San Luigi si je na tekmi priigral nekaj lepih priložnosti iz katerih je v prvem polčasu tudi padel zadetek za vodstvo in končno zmago. V zadnjem delu tekme so domačini poskusili reagirati a žal brez izenačujočega zadetka. Na naslednjih srečanjih bodo morali Kravsoci pokazati večjo požrtvovalnost in izboljšati njihov pristop na tekmi že od uvodnih minut.
* ITA – Il gioco del Kras non era scorrevole, la circolazione del pallone era troppo lenta ed è mancata soprattutto la voglia di vincere. Il San Luigi da parte sua ha creato alcune buone occasioni una delle quali è stata trasformata in gol già nel primo tempo il che li ha poi portati alla vittoria finale. Nell' ultima parte di gara i Carsolini hanno tentato una timida ma sterile reazione. Per le prossime uscite il Kras dovrà dimostrare maggiore impegno da parte di tutta la squadra e trovare il giusto approccio alla gara già dai primi minuti.

POKRAJINSKI NAJMLAJŠI - GIOVANISSIMI PROVINCIALI
Trst-Trieste
Bazovica/Basovizza, nedelja - domenica, 01.11.2015 (10.30)
ZARJA - MONTEBELLO DON BOSCO 8:0
Strelci/Marcatori: Ražem 3, Pitacco 2, Ferluga, Canziani, Kralj
ZARJA/BREG: Savi (Gruden), Čufar (Canziani), Čermelj (Košir), Tomsič, Kralj, Matassi, Ražem, Di Donato, Pitacco, Sancin, Ferluga (Bencina); trener/allenatore: Mevlja E.

Gorica-Gorizia
Podgora/Piedimonte, nedelja - domenica, 01.11.2015 (10.30)
JUVENTINA – UNIONE FRIULI ISONTINA

ZAOSTALA TEKMA - POSTICIPO
Pieris, ul./via Anna Frank, sreda - mercoledi, 04.11.2015 (10.30)
PIERIS - SOVODNJE 1:3 (0:1)
Strelca: 0:1 BRIZ Alex v 21 min; 1:2 SOLINAS Matteo v 47.min; 1:3 SOLINAS Matteo v 62.min
SOVODNJE: VUK Uroš (V), LUPOLI Fabian (v.cap.), SOLINAS Matteo (ARGENTIN Thomas), FAGGIANI Victor, OCRETTI Juri (LAKOVIČ Manuel), PIOVESANA Marco, PINTAR Erik, FAIDIGA Jonathan, BRIZ Alex (MAREGA Luca), BOLTERI Alessandro (TRONCAR Sebastjan), TREVISAN Martin (cap.) Trener: Cijan Luka Karton: LUPOLI Fabian, OCRETTI Juri, TREVISAN Martin
* SLO - V zaostali tekmi sta se v Pierisu pomerili ekipi, ki sta imeli v dosedanjem delu prvenstva 100% izkupiček. Domača ekipa je do tekme s Sovodnjami dosegla 38 zadetkov, prejela pa nobenega. Obeti iz sovodenjskega tabora pred tekmo niso bili spodbudni, saj so bili zaradi bolezni odsotni trije standardni igralci začetne enajsterice: Juren, Liut in Ožbot. A homogenost in srčna borbenost najmlajših iz Sovodenj je privedla do rezultatskega presenečenja, za katerega so zaslužni prav vsi igralci. Spremenjena postavitev gostov s kapetanom Trevisanom v vlogi branilca ter s Solinasom in Brizem v napadu, je zaustavila začetni nalet domače ekipe, ki je sicer skušala igrati, a si večjih priložnosti ni priigrala. Trikrat pa je situacijo z uspešnimi posredovanji znotraj kazenskega prostora v prid gostov razrešil vratar Vuk. Sovodenjci so iz minute v minuto postajali podjetnejši in v 21. minuti povedli. Širni sovodenjski publiki dobro poznani nepredvidljivi napadalec Briz je s hrbtom obrnjen proti nasprotnim vratom sprejel odbito žogo 25 metrov s strani, z eno potezo preigral dva domača branilca ter z diagonalnim lob udarcem čez vratarja in še branilca, ki je skušal žogo zaustaviti pred vrati, neubranljivo zadel sam zgornji kot domačih vrat. Do konca polčasa so gostje z organizirano igro v fazi branjenja, zadržali minimalno prednost. V drugem delu tudi pričakovani začetni pritisk domačih, ni obrodil sadov. A v 46. minuti nadaljevanja, so domači priborili prosti strel iz roba kazenskega prostora. Žoga je po strelu enega izmed domačih igralcev zletela čez sovodenjski živi zid. Vratar Vuk je žogo že ujel, a mu je zaradi jakosti udarca izpolzela iz rok čez golovo črto za izenačenje na 1:1. In v naslednji minuti se je zgodil ključni trenutek na srečanju, saj so Sovodenjci po izvajanju igre na sredini igrišča zrežirali akcijo preko Pintarja, Faidige, Ocrettija in Briza ter v ogenj poslali Solinasa, ki je zadel za ponovno vodstvo gostov. Domači so ponovno pritisnili, a več od oplazene zgornje prečke po podaji iz kota in strelu domačega napadalca z glavo niso zmogli. Še več, razigrani Solinas je v 62. minuti povišal gostujoče vodstvo. Domači so prav v nadomeščanju igralnega časa prvič izigrali ožjo gostujočo obrambo, ko je njihov napadalec sam prišel pred sovodenjskega čuvaja mreže, ki je skupaj s Piovesano razrešil kočljivo situacijo. Veselje po zadnjem sodnikovem žvižgu igralcev iz Sovodenj je bilo razumljivo. A časa za veselje praktično ni, saj ekipo v nedeljo 08.11.2015 že čaka nova težka domača prvenstvena tekma proti ekipi Isonzo. Proti slednji pa bo vrata Sovodenj branil vratar Anthony Devetak, saj je Uroš Vuk močno šepajoč zaradi bolečin v peti poškodovan zapuščal prizorišče srečanja v Pierisu.

ZAČETNIKI - ESORDIENTI
Trst-Trieste
SKUPINA/GRUPPO B
Dolina, sobota – sabato, 31.10.2015 (15.00)
ZARJA – TRIESTE CALCIO B 1:3 (0:4, 0:4, 1:1)
Strelec/Marcatore: Zobec
ZARJA BREG: Križmančič, Sancin, Gregori, Radetič, Pitacco, Zobec, Succi, Žagar, Leban, Ferluga, Nigris, Žerjal; trener/allenatore: Radovac

Opčine/Opicina, Ul./Villa Carsia, sobota – sabato, 31.10.2015 (16.00)
KRAS REPEN – SAN LUIGI B 3:1 (0:0, 3:1, 2:0)
Strelci- Marcatori, za Kras: Legiša 2, Moroso, Pečar, Franza; za San Luigi: Goria.
KRAS: ZERIALI Dennis, FRANZA Peter (Cap.), LEGIŠA Gioele, MELI Axel, MOROSO Fabio, PECAR Sebastijan, PISANI Martin, PLENIZIO Eathan, RUSSO Marco, SANCIN Samuel, SAVINO Sebastian, TAUCER Nicholas, TAUCER Stefano, TRAMPUŽ Nathan ALLENATORE / TRENER: SPETIČ Luka
SAN LUIGI B: ZACCHIGNA Mauro, KACELI Kevin, VIVODA Matteo, MARIN Jeremi, TUIACH Raul, SPINELLI Alex, VESNAVER Loris, STOINI Simone, CIACCHI Alessandro, MARCHESICH Alessandro, COSSETTO Diego, GORLA Gabriele, ACIC Andrija ALLENATORE / TRENER: LEONE Luciano.
* SLO - Zelo lepa in borbena tekma. Spetičevi varovanci, kljub nagajivi burji, so zelo dobro izvajali trenerjeva navodila in zasluženo premagali dobrega nasprotnika.
* ITA - Bella e combattuta partita dal primo all' ultimo minuto nonostante un vento birichino che però non ha impensierito i ragazzi di Mister Spetič che hanno meritatamente superato un buon avversario

SKUPINA/GRUPPO C
Križ/Santa Croce, nedelja - domenica, 01.11.2015 (09.30)
VESNA – C.G.S.

Prosek/Prosecco - Rouna, sobota – sabato, 31.10.2015 (16.30)
PRIMORJE – MONTUZZA

Gorica-Gorizia
SKUPINA/GRUPPO C
Gorica/Gorizia, ul/via Baiamonti, sobota – sabato, 31.10.2015 (15.00)
AUDAX SANROCCHESE B - JUVENTINA

Romans ob Soči/Romans d'Isonzo, sobota – sabato, 31.10.2015 (15.30)
PRO ROMANS MEDEA - SOVODNJE 3 : 3 (1 : 1, 0 : 0, 1 : 1)
Strelca: Sambo Patrick in Juren Patrik po 1
SOVODNJE: Gergolet Alex (V), Tomsic Massimo, Cibini Mitja, Ocretti Juri (cap.), Gerin Simon, Sambo Patrick, Bagon Sebastjan, Demma Alex, Juren Patrik, Briz Christian, Špacapan Alex Angel(V), Nanut Nik, Boškin Ivan; Trener: Černe Rok.
* SLO - Začetniki iz Sovodenj so tokrat naleteli na najtežjega nasprotnika v dosedanjem delu prvenstva. Kljub temu, da so gostje dva krat minimalno zaostajali, so se obakrat z izenačenima zadetkoma vrnili v igro. Čeprav so Černetovi varovanci zgrešili še nekaj priložnosti za zadetek, je potrebno biti zadovoljeni z doseženim rezultatom in predvsem požrtvovalnostjo vseh igralcev na igrišču.

CICIBANI – PULCINI 2005
Trst-Trieste
SKUPINA/GRUPPO A
Repen, sobota – sabato, 31.10.2015 (16.00)
KRAS REPEN A – ZAULE RABUIESE A 3:1 (1:0, 3:0, 2:1)
Strelci/Marcatori: Vlach, Di Lullo, Pertot, Huisman
KRAS REPEN A: Lovadina, Pertot, Di Lullo, Vlach, Vrabec, Huisman, Corrado, Lizza; trener/allenatore: Norčič

MEŠANI CICIBANI – PULCINI MISTI
Trst-Trieste
SKUPINA/GRUPPO B
Trst/Trieste, ul./via Felluga, sobota – sabato, 31.10.2015 (15.00)
SAN LUIGI C - VESNA A 2:3 (1:1, 0:1, 0:0)
Strelec/Marcatore: Venutti 2
VESNA A: Zacchigna, D'Errico, Babic, Venutti, Sosič, Fontolan, Pacor, Fabbro; trener/allenatore: Maganja

SKUPINA/GRUPPO C
Repen, sobota – sabato, 31.10.2015 (17.00)
KRAS REPEN B – ROIANESE B 1:2 (3:1, 1:4, 0:1)
Strelci/Marcatori: Gregori 2, Perossa, Pahor
KRAS REPEN B: Carlassara, Gregori, Pahor, Perossa, Ščuka, tessaris, Giacomini, Škabar, trener/allenatore: Malnar;

SKUPINA/GRUPPO D
Prosek/Prosecco, Rouna, sobota – sabato, 31.10.2015 (15.30)
PRIMORJE – ROIANESE C 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Strelec/Marcatore: Budin
PRIMORJE: Blason, Bertolini, Budin, Crevatin, Smotlak, Pahor, Perossa; trener/allenatore: Romano;

Dolina, sobota – sabato, 31.10.2015 (15.00)
BREG – VESNA B 3:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Strelci/Marcatori: Caputo 2, Sedmak,, Talpo (Breg); Floreani (Vesna)
BREG: Savron, Doles, Giavon, Talpo, Sedmak, Caputo, Codaglio, Mauri, Cepar, Križmančič; trener/allenatore: Rocchetti
VESNA B: Di Ninno, Dimitriu, Pettarin, Golemac, Floreani, Franzot, paulina; trener/allenatore: Martinelli;

Gorica-Gorizia
SKUPINA/GRUPPO C
Moš/Mossa, sobota – sabato, 31.10.2015 (14.30)
PRO GORIZIA A - SOVODNJE 2 : 2 (1 : 1, 1 : 0, 0 : 1)
Strelca: Liut Daniel in Predan Marco po1
SOVODNJE: Merlo Daniel (V), Zavadlav Martin, Predan Marco, Faganel Maximilian, Liut Daniel (cap.), Donzella Jacopo, Goriup Daniel, Persoglia Gregor(V), Feri Daniel, Deganutti Samuele; Trener: Vuk Borut.
* SLO - V najtežji tekmi v dosedanjem delu prvenstva so cicibani iz Sovodenj zasluženo odnesli točko na gostovanju pri fizično močnejšem nasprotniku. Slednji so v prvi tretjini povedli, a je kapetan gostov Liut kmalu poravnal rezultat. V srednjem delu srečanja so domačini prešli ponovno v minimalno vodstvo, a so gostje v tekmi visokega nivoja za omenjeno starostno kategorijo preko Predana v zadnjem delu ponovno izenačili rezultat, ki je obveljal tudi po zadnjem sodnikovem žvižgu.

Sv.Peter ob Soči/San Pier d’Isonzo, ul./viale dello Sport, sobota – sabato, 31.10.2015 (15.00)
ISONZO A - JUVENTINA A

SKUPINA/GRUPPO E
Štandrež/Sant’Andrea, ul/via Del Carso, sobota – sabato, 31.10.2015 (15.00)
JUVENTINA B – PRO ROMANS MEDEA B

Doberdob/Doberdò del Lago, sobota – sabato, 31.10.2015 (15.30)
MLADOST – UNIONE FRIULI ISONTINA B

MLAJŠI CICIBANI – PICCOLI AMICI
Gabrje - Gabria, sobota, 31.10.2015
1. krog jesenskega dela
Nastopajoče ekipe: AŠD Sovodnje, Isonzo, Gradese, Ronchi.
Rezultati:
Sovodnje – Gradese 3 : 5 (3:1)
Sovodnje – Isonzo 1 : 0 (1:0)
Sovodnje – Ronchi 4 : 4 (4:1)
SOVODNJE: Fajt Gabriel (V), Soban Martin (v.cap.),Ferfolia Martin(cap.), Pintar Simon, Florenin Mitja, Pelle Marco, Zavadlav Luca, Mega Nicolas, Persolja Patrik; Trener: Cijan Luka
Strelci: Soban Martin, Ferfolia Martin, Persolja Patrik in Pintar Simon po 2
* SLO - Premierni nastop za mlajše cicibane sovodenjskega društva je ponudil vse, kar nogometna igra lahko ponudi. Lepe in domiselne akcije, veliko število zadetkov in preobratov na posameznih srečanjih ter soočenje z zmago in porazom.

-----------------------------------------------------------------------------

Prejšnji vikendi - Week-end precedenti

Oktober - Ottobre: 3.10.2015 * 10.10.2015 * 17.10.2015 * 24.10.15 *