RAZNO - VARIE

Koper - Capodistria, 2.10.2015

Športel, sezona 2015/16:
dosedanje oddaje in napoved oddaj

DOSEDANJE ODDAJE:

2015:
5. oktober * 12.oktober * 19.oktober * 26. oktober *
2. november * 9. november * 16. november * 23. november * 30. november * 7. december

-> reklamni spot za sezono 2015/16
-> oddaje (2014/15)
-> oddaje (2013/14)
-> oddaje (2012/13)

28. decembra 2105

Val božičnih in novoletnih praznikov bo preplavil tudi oddajo Športel, ki bo priložnostno usmerjena v ta čas. V ponedeljkovi oddaji ob 18. uri na tv Koper bodo prepevali otroci zbora Fran Venturini od Domja pod taktirko Suzane Žerjal. Ritem oddaji bodo vnesle punce, ritmične gimnastike ŠZ Bor, ki jih bo predstavila trenerka Branka Vajngerl. Sodelavka Valentina Sancin bo iz Bazovice aktivno poročala o rekreaciji ljubiteljev športa srednjih let. Zadnjo besedo pa bo imel predsednik ZSŠDI Ivan Peterlin, ki bo analiziral zamejski šport v letu 2015 in voščil vsem športnicam in športnikom srečno novo leto.

21. decembra 2105

So v zamejstvu navijači, ki se spominjajo na zgodovinski prestop košarkarjev Jadrana v sezoni 1984/85 in 1994/95. A žal samo nekateri hranijo v domačem arhivu fotografije in posnetke naših takratnih športnih herojev.V ponedeljek ob 18. uri na tv Koper v oddaji Športel si boste ogledali delček teh slavji, ki so manjšinski šport popeljali v sam vrh italijanskega športa. V studiu vam bodo o tej svetli preteklosti spregovorili bivši nekdanji Jadrana, David Pregarc, Ivo Starc in Marko Kojanec. Oddaji se bo pridružil novinar Rok Maver, ki bo predstavil prireditev "Naš športnik", ki bo potekala 29. decembra v Izoli. Tudi rubrika "V 60-tih sekundah", ki jo pripravlja Valentina Oblak, bo posvečena temu dogodku. Kamere pa bodo na terenu zabeležile uspešne košarkarje Brega, nogometaše doberdobske Mladosti in božično novoletne akademije nekaterih športnih društev.

14. decembra 2105

Rast človeka je vezana tudi na njegov um in na psihofizično stabilnost. Ena od možnosti za dosego takega rezultata jo nudi Shinkai club,katerega predstavniki bodo napolnili studio oddaje Športel v ponedeljek ob 18. uri na TV Koper. Črni pas si bodo nadeli Sergij Štoka, tehnični vodja kluba, Mija Ukmar, Alberto Bratož in predsednica Erica Košuta. V prispevkih pa bo govora o nogometnem derbiju Sovodnje - Breg, lovu na točke moške postave B2-ligašev Olympie in odbojkaric Zaleta Sloge. Do besede pa bo prišla tudi Jadranova postava. Sladica pa bo tokrat pakirana v rubriki "V 60-tih sekundah".

7. decembra 2105

V pričakovanju naravnega snega, zamejska športna društva brusijo smuči, ki bodo vijugale med količki deželnih in vsedržavnih tekem. O poteku sezone bodo v studiu oddaje Športel spregovorili v ponedeljek ob 18. uri na TV Koper načelnica smučarske komisije pri ZSŠDI Sabina Slavec ter predsedniki SK Devin Dario Štolfa, AŠD Mladine Erik Tence in SK Brdina Marko Piccini. Oddajo bodo tokrat obogatili prispevki predstavitve zamejskega športa v Ljubljani, hokejistov Poleta, odbojkaric Zaleta in nogometašev Vesne. Tudi tokrat bo na sporedu rubrika "V 60-tih sekundah."

30. novembra 2105

V ponedeljek ob 18. uri se bo na TV Koper v studiu oddaje Športel odbijala nogometna žoga. Lovili jo bodo predsednik Nogometnega kluba Kras Goran Kocman in trener Anton Žlogar, v nasprotnem polju pa predsednik Vesne Robert Vidoni in branilec Goran Kerpan.V sodniško piščalko pa bo s terena pihal predsednik ZSŠDI Ivan Peterlin.V nadaljevanju bodo v eter spustili nogometna prispevka z derbija v Dolini med Bregom in Zarjo ter elitnega nastopa Krasa. Nato se bodo preselili v Gorico, kjer se v odbojkarski B2 moški konkurenci ekipa Olympie bori za prvo zmago. Sodelavka Valentina Oblak pa bo v rubriki "V 60-tih sekundah" predstavila športno abecedo.

23. novembra 2105

Slovenski šport v Italiji bo tokrat prisoten v oddaji Športel s črko A, ki velja za namiznoteniške igralke ŠK Kras in hokejiste openskega Poleta. Za Kwinse bosta vihtela palici Samo in Mojmir Kokorovec, ki vam bosta orisala tudi delovanje kotalkarske sekcije. Za Športni krožek Kras pa bosta svoje povedali Sonja Milič, tehnični direktor Krasa, in Martina Milič,namiznoteniška igralka Krasa. Prispevki vam bodo predstavili nogometni tekmi Juventina - Primorec in Mladost - Pro Gorizia ter odbojkarice Zaleta Sloge, ki bodo na domačem igrišču poskušale ukrotiti Virtus. Tudi v tej oddaji, ki bo na sporedu v ponedeljek ob 18. uri na TV Koper, bo stekla rubrika "V 60-tih sekundah".

16. novembra 2105

Novoizvoljeni predsednik Športnega združenja Bor Gorazd Pučnik bo tokrat pred mikrofonom oddaje Športel v ponedeljek ob 18. uri na TV Koper povedal, kako misli zakrpati luknje razpadajočega Stadiona 1. maja. Njega bosta spremljala predsednik Košarkarskega kluba Bor Igor Kocjančič,ki je tudi soavtor knjige o Stadionu 1. maja, in novinar Niko Štokelj, ki je napisal knjigo ob 50-letnici KK Bor. Sledil bo ogled prispevkov odbojkarjev Olympie, nogometnih tekem Krasa in Brega ter domače srečanje Oberdanovih košarkarjev. Za poslastico med pogovorom se bo zavrtela rubrika "V 60-tih sekundah".

9. novembra 2105

Poleti na rolke, pozimi pa na tekaške smuči, tako naj se tematika ponedeljkovega Športela glasi. Ostale verze o teh dveh panogah pa bodo v studiu zrecitirali predsednik AŠD Mladina iz Križa Erik Tence, trenerka mladih rolkarskih upovJana Prašelj in Dana Tenze, ki si utira pot v državni reprezentanci. Polna bo tudi mavha prispevkov, v kateri boste lahko izbirali med Nagrade šport in šola, košarkarskim derbijem med Kontovelom in Sokolom, hokejistom Poleta, domačemu nastopu odbojkarjev Sloge Tabor in zlati C-ligi košarkarjev Jadrana. Zarolajte se z nami ob 18. uri v živo na TV Koper.

2. novembra 2105

Slovenska ženska odbojka v tržaški pokrajini stopa v peto sezono sodelovanja v projektu Zalet. Kako se ta razvija in kateri so cilji s pogledom v prihodnost? Na to in druga vprašanja bodo odgovarjali načelnica odbojkarske sekcije pri ZSŠDI Daniela Ciocchi, trener članske ekipe v C ligi Jasmin Čuturič in trener D ligašic Mitja Kušar. Glavnino prispevkov bo zasedel, otvoritveni odbojkarski derbi v moški B2 ligi med Olympio in Slogo Tabor. V nadaljevanju se bodo zavrteli posnetki nogometnega gostovanja Juventine v Ronkah, odbojkaric Zaleta na domačih tleh in nogometašev Krasa, ki se bodo zoperstavili Itali S.Marco. Tudi v tej oddaji, ki bo na sporedu v ponedeljek v živo ob 18 uri na televiziji Koper, se bo odvila zanimiva rubrika "V 60-tih sekundah".

26. oktobra 2105

Ponedeljkov Športel, ki bo na sporedu v živo ob 18. uri na TV Koper, bo tokrat zajadral v nemirne vode, kjer se s težavami srečujeta najboljša zamejska jadralca Jaš Farneti in Simon Sivitz Košuta. Koliko možnosti imata še za nastop v Riju 2016, kdaj bo sanirana poškodba Simona? Tudi Jadralni klub Sirena v Trstu žanje na tem področju velike uspehe in uči mlade, kako in kam naj usmerjajo jadra za uspešno kariero. O tem bo v mikrofon spregovoril, predsednik društva Peter Sterni. Med klepetanjem pa se bodo zavrteli prispevki nogometnih derbijev Zarja - Sovodnje in Gaja - Primorje ter odbojkarskih moči Sloge Tabor v C ligi in goriškega obračuna med Sočo in Valom. Tudi tokrat bo na sporedu rubrika "V 60-tih sekundah.

19. oktobra 2105

Zamejski motociklist Mitja Emili bo po zelo uspešni sezoni pridirkal v studio oddaje Športel , v ponedeljek ob 18 uri, v živo na tv Koper. Ob njem bo sedel predsednik športne krovne organizacije Ivan Peterlin, ki ga je v poletnem času imenoval za ambasadorja ZSŠDI. Sledili bodo prispevki nogometašev Krasa, odbojkaric D lige Zaleta ter nogometna tekma Sovodnje - Isontina.Tudi tokrat bo na sporedu rubrika "V 60-tih sekundah", ki jo pripravlja novo prišleka v redakciji Valentina Oblak.

12. oktobra 2105

V pretekli sezoni sta odbojkarski moški ekipi goriške Olympie in tržaške Sloge Tabor obdržali solidni mesti na lestvici italijanske B2 lige. Kaj jih čaka letos, potem ko je pri obeh moštvih prišlo do prevetritve zaradi odhoda nekaterih odbojkarjev v druge realnosti? Na to in več drugih vprašanj bodo odgovarjali v ponedeljek ob 18. uri v živo na frekvencah TV Koper športni direktor Olympie, Andrej Vogrič in kapetan Filip Hlede. Slogo Tabor bosta zastopala trener in odbojkar Gregor Jerončič ter odbojkar Vasilij Kante. Posneli so tudi pogovor in trening v dvorani Tivoli z bivšim odbojkarjem Olympie Jernejem Terpinom, ki letos nastopa v dresu ACH volley in študira v Ljubljani. Ob njem je spregovoril tudi njegov trener Bogdan Kotnik ,ki je zadovoljen s pristopom mladega zamejca v prvi slovenski ligi. Iz prispevkarskega ustvarjanja vam bo v pogled jesenska regata Barcolana, košarkarski derbi med slovenskima društvoma Borom in Bregom, domač nastop jadranovcev in Festival estetskih športov.

5. oktobra 2015

Po vročem poletju se na ekrane TV Koper vrača zamejska oddaja Športel, katere tematika bo prav tako vroča. Zamejska košarka je v poletni sezoni v pravem maratonu sestankov med društvi in ŠZ Jadran zamenjala celotni odbor Jadrana in odprla vrata društvom, ki od tega trenutka dalje lahko prisedejo k omizju in suvereno odločajo o poteku prvenstev in sodelovanju. Tokrat bodo v studiu spregovorili novopečeni predsednik Jadrana Marko Kojanec, športni direktor Andrej Vremec, duša ekipe Borut Ban in novi center Stanko Rajčič. Pred mikrofon bo stopila tudi koordinatorka in urednica portala Slovenci v sosednjih državah Barbara Kampos, ki bo orisala nastanek te nove pobude. Edina novost v letošnji sezoni bo rubrika "V 60-tih sekundah", ki jo bodo oblikovali sodelavke in sodelavci Valentina Sancin, Valentina Oblak in že stari znanec Jari Jarc. Iz prispevkarskega sveta pa vam bodo ponudili nogometni tekmi Krasa in Brega ter tekmo ženske odbojke zaletovk na turnirju Maver.
Vse to v pičlih 30 minutah, v živo na TV Koper ob 18 uri.