ZSŠDI

Opčine - Opicina, 5.11.2015

Nagrada Šport in šola: kar 31 nagrajencev
Premio Sport e scuola: ben 31 premiati

* SLO - Letošnja, 25. slovesnost "Nagrada šport in šola" je potekala v polni dvorani Zadružne kfraške banke na Opčinah. Nagrado, ki jo podeljuje ZSŠDI dijakinjam in dijakom slovenskih višjih srednjih šol in dosegajo odlične uspehe v šoli in obenem tudi vidne rezultate na športnem področju, je prejelo skupno 31 dijakov in dijakinj z Gorišekega in Tržaškega.
Po uvodnem pozdravu predsednika ZSŠDI Ivana Peterlina je spregovoril Adriano Kovačič, predsednik Zadružne kraške banke. Sledil je poseg slavnostnega govornika, Čupinega jadralca in reprezentanta Simona Sivitza Košute.
Od gostov so bili, prisotni še: generalna konzulka Republike Slovenije v Trstu Ingrid Sergaš, deželni svetnik Igor Gabrovec, delegat CONI Jure Kufersin, predsednik SSO Walter Bandelj.
Nagrajenci so iz rok obeh predstavnikov ZKB Adriana Kovačiča in Zadružne banke Doberdob Sovodnje Roberta Devette prejeli denarni prispevek in iz roke predsednika Peterlina spominek naše umetnice Karin Tommasi. Večer je lepo povezoval Tomaž Susič, kot običajno pa je za koreografijo poskrbela Loredana Prinčič.
Kot zanimivost naj omenimo, da je bilo od skupnih 31 nagrajencev 10 iz Gorice, od katerih štirje iz Doberdoba in celo istega razreda.
(sledijo posegi v celoti: Ivana Peterlina, Adriana Kovačiča in Simona Sivtiza Košute)

-> Foto
-> Zlata knjiga (pdf)

Pozdravni nagovor predsednika ZŠSDI, Ivana Peterlina
Spoštovani gostje, dragi nagrajenci!
Neverjetno, kako neusmiljeno beži čas, postavlja svoje količke, zariše in zakoliči etape, ki v prvem trenutku pritegnejo našo pozornost, a na katere kmalu pozabimo, saj se novim situacijam takoj prilagodimo in na vse tisto, kar je bilo prej, kaj kmalu pozabimo.
Na to bežanje časa pomislim tudi zdaj, ko moram na papir zliti nekaj misli ob pomembnem jubileju – petindvajsetletnici podeljevanja nagrade Šport in šola. Zdi se mi res neverjetno, da pobuda, ki si jo je zamislil profesor Franko Drasič, živi že petindvajset let! Dobro se spominjam Drasičevih razmišljanj, ki so slonela na enostavnih, osnovnih, pa nikoli dovolj priznanih ugotovitvah, da pomeni biti dober športnik in obenem dober dijak pravzaprav nekaj nevsakdanjega, nekaj, kar zahteva veliko truda, osebne organiziranosti in dinamike, skrbi, delavnosti, pridnosti in – ne nazadnje – tudi ogromno notranje duhovne in fizične energije! In vse to velja izpostaviti in nagraditi. Tako je pred petindvajsetimi leti razmišljal profesor Franko Drasič.
Prepričan sem, da je imel prav, saj je po vseh teh letih ta formula še živa, povsem otipljiva in, po mojem mnenju, tudi zgled vsem drugim dejavnikom naše družbe, ki venomer hitijo s kritikami na račun naših mlajših, z deklaracijami o črno obarvanih obzorjih, ki ne prinašajo ničesar dobrega in pozitivnega v iskanju nekih zapletov, ne znajo in zmorejo pa vsaj občasno zadihati iz polnih pljuč in tem mladim, ko so uspešni, vsaj iskreno čestitati.
Vprašali se boste, zakaj ob tem jubileju naslavljam na vas te uvodne besede, ki niso prav nič evforične! To delam zato, ker si srčno želim, da našemu ZSŠDI ju ob doseženem jubileju ljudje ne bi čestitali farizejsko, s figo v žepu, ampak iskreno priznali, da tudi ta nas slovenski šport premore vsebinska gledišča, ki so usmerjena tudi daleč v prihodnost, ki niso muhe enodnevnice, ampak postajajo trdni temelji, na katerih sloni vse naše gibanje.
Srčno si želim, da bi to moje razmišljanje slišali predvsem tisti, ki se jim zdi ta naša vsakoletna manifestacija, povezana s kulturnim utrinkom in z našim gospodarstvom, nekaj odvečnega, nekaj kičastega, nekaj, kar z našim duhovnim vsakdanom nima ničesar skupnega. Tu mislim na naše pedagoge, profesorje, ravnatelje, ki na našo prireditev prihajajo v zelo redkem številu, ki se jim zdi odvečno in neprimerno, da bi svojim dijakom, ki so nagrajeni, prav s svojo prisotnostjo izkazali naklonjenost in skromno čast!
Toda – bodimo praznično razpoloženi! Ob 25 letnici naj gredo moje čestitke kajpak v prvi vrsti vsem nagrajencem, takoj nato pa našima bančnima zavodoma Zadružni kraški banki (ki nas danes tudi gosti) in Zadružni banki Doberdob Sovodnje, ki nam stojita kot stebra ob strani, vseskozi podpirata naše napore in sta nepogrešljivi člen v naši skupni rasti.
Zahvala naši umetnici Karin Tommasi, ki je izdelala originalno unikatno priznanje za prejemnike naših nagrad.
Iskrena hvala vsem, ki ste danes z nami in se z nami veselite ob jubilejnem dogodku, ki našim mladim priznava delavnost in vsestransko uspešno dejavnost!

Pozdravni nagovor predsednika ZKB Adriana Kovačiča

Prav vsem lep pozdrav in dobrodošli v prostorih Zadružne kraške banke.
Z velikim zadovoljstvom se dobimo na že tradicionalni prireditvi Šport in šola, kjer bomo tudi letos podelili priznanja najboljšim dijakom-športnikom višjih srednjih šol iz tržaškega in goriškega.
Zadružna kraška banka na tržaškem in doberdobsko-sovodenjska banka na goriškem že več kot sto let imata pomembno vlogo pri pospeševanju lokalnega razvoja. Obe banki sta zelo pozorna za družbeno rast našega teritorija in naše lokalne domače skupnosti. Vi mladi, ste bistveni sestavni člen le-tega in zato moramo biti na vas še kako pozorni.
Tu lahko omenimo sponzoriranje športnih ekip, stalno podporo raznim športnim društvom, ki tudi po zaslugi naših dveh slovenskih bank lahko sodelujejo na turnirjih in prvenstvih, v zadnjih dveh letih pa smo še dodatno podprli nove pobude Zdruzenja Slovenskih Sportnih drustev (tu mislim na sportni avtobus, lansko Presernovo proslavo, itd). Brez naših podpor bi se marsikatere pobude ne udejanile ali ne dosegle tiste odmevnosti, ki jo danes uživajo med študirajočo mladino.
Šola in šport sta v vašem življenskem obdobju izredno pomembni. Obe dejavnosti sta namreč izhodišče za pravilno vzgojo, za prepoznavanje vas samih oz. vaših zmogljivostih, za spoštovanje bližnjega, oziroma vaših nasprotnikov, itd.
Ko si sicer mlad se vsega tega ne zavedaš. To se je zgodilo tudi z mano ko sem bil v mladih letih študent-košarkar. Nato pa, ko postane vse to le spomin in predmet razmišljanja, ti je jasno, kako sta vlogi šole in športa nenadomestljivi.
Vi današnji nagrajenci ste dokaz, da je lahko izvrsten športnik tudi odličnjak v šoli. Dobra organizacija lastnega prostega časa in požrtvovalnost pri vsakdanjem delu pripomoreta namreč k uspehu na obeh področjih.
Nasvet ki vam ga lahko dam je ta, da nadaljujte po tej poti, saj pravijo, da kdor je uspesen v soli in v sportu je uspesen tudi v zivljenju.
Predvsem pa je vazno da študirate dosti, ker vam bo vaše pridobljeno znanje v bodočnosti lahko zelo pomagalo. Vi danasnji nagrajenci nadaljujte po tej poti. Pred leti je uspesna profesorica ki smo jo gostili za nas vsakoletni ekonomski simpozij trdila, da je dandanes najvažnejša vrednota prav znanje. Mi se z njo strinjamo.
Vzamite si cas tudi za branje. Spoznajte razlicne kulture, jezike, predvsem pa bodite radovedni.
Dragi mladi. Nadaljujte z marljivim učenjem in s trdim delom na treningih. Rezultati so pri vas že sedaj razvidni. Iskrene čestitke vsem vam.

Slavnostni govor Simona Sivitza Košute

Dobervečer

Kot prvo bi se rad zahvalil organizatorjem za povabilo.
Rad bi čestital vsem vam, športnikom oziroma uspešnim dijakom, ki boste danes prejeli nagrado "Šport in šola".
Imam 24 let in se ukvarjam z jadranjem od osmega leta. Že od mladega so mi starši postavili določena pravila in sicer, da šport ne more nadomestiti študija ampak ga lahko le dopolni. Tudi jaz sem bil pred časom uspešen dijak (vsaj tako so mi rekli) in sem štiri leta dobil to nagrado. Obiskoval sem oddelek za geometre na zavodu Žiga Zois v Ts in hkrati jadral na olimpijskem dvojcu 470 skupaj s svojim prijateljem Jašem Farnetijem. Leta 2012 sva dobila tako svetovni kot evropski mladinski naslov. Sedaj študiram arhitekturo na Trzaški univerzi in skupaj z Jašem pripravljava olimpijsko kampanijo.
Jadranje je šport, ki jemlje izredno veliko časa in seveda kot ostali športi zahteva veliko žrtvovanja. Zato smatram nagrado "Šport in šola" kot enega izmed največjih dosežkov svoje kariere. Ni lahko uskladiti eno z drugim, ampak komur to uspe, in vam seveda je, bo imel lažjo pot v prihodnosti.
Uspešen športnik ne more mimo šolanja, tako kot, po mojem mnenju, ne more nihče mimo športnega udejstvovanja. Bodisi šport kot šola predstavljata vzgojo, disciplino in metodo dela. Vloga šole je izobraževalnega značaja, medtem ko je vloga športa tudi dobro počutje, razverdilo in soočanje z novimi ljudmi. S tem se šport in šola dopolnjujeta in formirata zrelega in uravnovešenega človeka.
V življenju lahko pride do spodrsljajev, poškodbe, izgube dela ali menjave okoliščin... in tudi v tem primeru pride na dan pomembnost udejstvovanja mladih na dveh različnih področjih. Sam sem to preizkusil na lastni koži, ko sem žal pred tremi meseci prekinil pester tekmovalni program zaradi poškodbe na gležnju. V tem obdobju sem lahko opravil tromesečno delo hvala dosedanjim študijem.
Šola in šport sta doprinesla veliko v mojem življenju. Šola mi je dala preciznost, determinacijo in vztrajnost. Jadranje mi je prineslo ves svetovni zaklad krajev, ki sem jih obiskal in nenazadnje veliko prijateljsvo, ki ga gojim z Jašem in ki smatram gre mimo kateregakoli rezultata.
Ni nujno, da mladi postanejo šampioni v športu ali odličnjaki v šoli, važno je, da na obeh področjih in nasploh v življenju dajo vse od sebe in zasledujejo svoje sanje.
Rad bi se zahvalil tistim učiteljem in profesorjem, ki so vedno podpirali mojo športno dejavnost, se veselili z mano ob zmagah in sočustvovali ob porazih. Vsem profesorjem pa gre ta moja prošnja: bodite, če se le da, prisotni pri športnih dejavnostih svojih dijakov, tudi samo z lepo besedo in poštenim stiskom roke.

Glede na to bi vam rad kot zakjuček prebral odlomek iz knjige: "Miroslav Cerar in Njegov čas".

Letošnji nagrajenci

1. Ivan Antonutti

šola: Znanstveni licej "Simon Gregorčič" v Gorici
učni uspeh: 8,36
športna panoga: odbojka – v sklopu projekta Olympia - Val - Soča - Naš prapor
športni uspehi:
- 1. mesto v deželnem prvenstvu U17
- 24. mesto na državnem prvenstvu U17
druge izvenšolske dejavnosti:
- igranje pozavne
- član Pihalnega orkestra Kras iz Doberdoba
- tečaj angleščine na British School
- šahovski krožek

2. Martina Bearzi

šola: Znanstveni licej "France Prešeren" v Trstu
učni uspeh: 8,83
športna panoga: rokomet - ŽURD Koper
športni uspehi:
- 3. mesto v meddeželnem prvenstvu U17
- 5. mesto na državnem prvenstvu U17
- Nastop na Sredozemskih igrah z italijansko državno reprezentanco U17
- Nastop, z italijansko državno reprezentanco U17, na kvalifikacijskem turnirju za EP U17
druge izvenšolske dejavnosti:
- članica gledališke skupine MOSP
- članica Slovenske zamejske skavtske organizacije

3. Martina Budin

šola: Jezikovni licej "France Prešeren" v Trstu
učni uspeh: 8,5
športna panoga: karate - Shinkai club
športni uspehi:
- 1. mesto kata ekipno na mednarodnem mitingu
- 1. mesto kata na deželnem prvenstvu FIKTA
- Več dobrih uvrstitev na deželnih tekmovanjih Libertas
- 3. mesto kata na mednarodnem tekmovanju "Pokal Zgonik"
druge izvenšolske dejavnosti:
- pomožna trenerka pri Shinkai klubu
- tečaj joge

4. Linda Cappellini

šola: Znanstveni licej "France Prešeren" v Trstu
učni uspeh: 8,08
športna panoga: športno ritmična gimnastika - ŠZ Bor
športni uspehi:
- več dobrih uvrstitev v programu A1 skupinskih sestav na tekmah državnega prvenstva Slovenije
- 2. mesto ekipno na tekmi za Pokal Slovenije 2015
druge izvenšolske dejavnosti:
- tečaj angleščine
- teorija glasbe in igranje klavirja pri Glasbeni matici v Trstu

5. Alenka Cossutta

šola: Znanstveni licej "France Prešeren" v Trstu
učni uspeh: 8
športna panoga: športno ritmična gimnastika - ŠZ Bor
športni uspehi:
- več dobrih uvrstitev v programu A1 skupinskih sestav na tekmah državnega prvenstva Slovenije
- 2. mesto v parih na tekmi za Pokal Slovenije 2015
- 2. mesto ekipno na tekmi za Pokal Slovenije 2015
druge izvenšolske dejavnosti:
- članica ženske vokalne skupine Barkovlje
- dobitnica bronastega priznanja na Cankarjevem tekmovanju

6. Ivana Cossutta

šola: Državni tehniški zavod "Žiga Zois" v Trstu
učni uspeh: 90/100
športna panoga: športno ritmična gimnastika - ŠZ Bor
športni uspehi:
- več dobrih uvrstitev v programu A1 skupinskih sestav na tekmah državnega prvenstva Slovenije
- 2. mesto ekipno na tekmi za Pokal Slovenije 2015
* foto arhivski posnetek

 


7. Simon Cotič

šola: Znanstveni licej "Simon Gregorčič" v Gorici
učni uspeh: 9,27
športna panoga: odbojka - v sklopu projekta Olympia-Val-Soča-Naš prapor
športni uspehi:
- 1. mesto v deželnem prvenstvu U17
- 24. mesto na državnem finalu U17
- 4. mesto v deželnem prvenstvu D lige
druge izvenšolske dejavnosti:
- igranje viole pri Slovenskem centru za glasbeno vzgojo Emil Komel
- član Slovenske zamejske skavtske organizacije
* foto arhivski posnetek

8. Andraž De Luisa

šola: Znanstveni licej "France Prešeren" v Trstu
učni uspeh: 8,9
športna panoga: orientacijski tek – AŠZ Gaja
športni uspehi:
- nastop na evropskem mlad. prvenstvu v kat. M18 s slovensko mladinsko reprezentanco
- Več dobrih uvrstitev na posamičnih tekmah Slovenske orientacijske lige SOL v kat. M18
- 4. mesto na članski tekmi deželnega prvenstva FJK
druge izvenšolske dejavnosti:
- odbojkar pri AŠD Sloga Tabor (U19 in D liga)
- član Slovenske zamejske skavtske organizacije

9. Tjaša De Luisa

šola: Znanstveni licej "France Prešeren" v Trstu
učni uspeh: 8,45
športna panoga: orientacijski tek – AŠZ Gaja
športni uspehi:
- 1. mesto v deželnem pokalu FJK v kat. W14
- 2. mesto v deželnem prvenstvu FJK v kat. W16 mestna jedra
- 2. mesto v deželnem prvenstvu FJK v kat. W16 srednje proge
druge izvenšolske dejavnosti:
- odbojkarica v sklopu projekta Zalet (U16 in 2. divizija)
- članica Slovenske zamejske skavtske organizacije
- igranje flavte pri Glasbeni matici v Trstu
- igranje šaha

10. Cecilia Giacomazzi

šola: Znanstveni licej "Simon Gregorčič" v Gorici
učni uspeh: 8,5
športna panoga: cheerleading – Twist Nova Gorica
športni uspehi:
- 1. mesto na državnem prvenstvu Slovenije v kat. All Girl Senior
- 1. mesto na mednarodni tekmi Frogs Cheer Cup v kat. All Girl Senior
- 1. mesto na mednarodni tekmi RomPomPom v kat. All Girl Senior
druge izvenšolske dejavnosti:
- članica gledališke skupine (predstave v angleškem jeziku)
- igranje kitare
- igranje šaha

11. Luka Gregori

šola: Državni tehniški zavod "Žiga Zois" v Trstu
učni uspeh: 8,7
športna panoga: nogomet – NK Kras Repen
športni uspehi:
- 1. mesto v pokrajinskem prvenstvu naraščajnikov in napredovanje v deželno konkurenco.
druge izvenšolske dejavnosti:
- igranje trobente pri Godbenem društvu Prosek

 

 

12. Petra Grgic

šola: Državni tehniški zavod "Žiga Zois" v Trstu
učni uspeh: 88/100
športna panoga: odbojka – Zalet Sloga
športni uspehi:
- 4. mesto v deželnem odbojkarskem prvenstvu C lige
* foto arhivski posnetek

 

 

 

13. Janoš Gruden

šola: Znanstveni licej "France Prešeren" v Trstu
učni uspeh: 8,36
športna panoga: veslanje – Canottieri Nettuno
športni uspehi:
- 1. mesto v četvercu na državnem mitingu na dolge razdalje U14
- 1. mesto v četvercu na mednarodni regati U16
- 1. mesto v enojcu na deželni regati U16
- 1. mesto v dvojcu na deželnem prvenstvu v šprintu U16
- 1. mesto v dvojcu na deželni regati U16
- 2. mesto v enojcu deželnem prvenstvu U14

 

14. Mara Guadagnino

šola: Humanistični licej "Simon Gregorčič" v Gorici
učni uspeh: 8,31
športna panoga: cheerleading – Twist Nova Gorica
športni uspehi:
- 7. mesto na evropskem prvenstvu v kat. All Girl Senior
- 1. mesto na državnem prvenstvu Slovenije v kat. All Girl Senior
- 1. mesto na mednarodni tekmi RomPomPom v kat. All Girl Senior

 

15. Katarina Jazbec

šola: Znanstveni licej "France Prešeren" v Trstu
učni uspeh: 8,25
športna panoga: kotalkanje – AŠD Polet
športni uspehi:
- Pokrajinska prvakinja FIHP v kat. mladink
- 3. mesto na deželnem prvenstvu FIHP v kat. mladink
- 1. mesto na mednarodnem tekmovanju Anfora
druge izvenšolske dejavnosti:
- igranje harfe na Glasbeni matici v Trstu
- članica ansambla keltskih harf Girotondo d’arpe
- kleklanje

16. Martin Juren

šola: Klasični licej "Primož Trubar" v Gorici
učni uspeh: 9,2
športna panoga: nogomet – NK Bilje
športni uspehi:
- 1. mesto v drugi slovenski nogometni mladinski ligi zahod (U17) in napredovanje v prvo slovensko mladinsko državno ligo
druge izvenšolske dejavnosti:
- igranje šaha


17. Patrik Kojanec

šola: Znanstveni licej "France Prešeren" v Trstu
učni uspeh: 86/100
športna panoga: košarka –AŠD Sokol/AŠZ Jadran
športni uspehi:
- nastopanje v članskem prvenstvu D lige pri društvu Sokol in obstanek v D ligi
- 5. mesto v deželnem prvenstvu U19 z ekipo Jadran

 

 

18. Metka Kuk

šola: Pedagoški licej "Anton Martin Slomšek"
učni uspeh: 8,7
športna panoga: kotalkanje – AŠD Polet
športni uspehi:
- 3. mesto na državnem prvenstvu In-line v kat. mladink
- 10. mesto v državnem prvenstvu FIHP v kat. mladink
- 2. mesto v deželnem prvenstvu FIHP v kat. mladink
- 2. mesto v pokrajinskem prvenstvu FIHP v kat. mladink
- 2. mesto na mednarodnem tekmovanju v kat. mladink
druge izvenšolske dejavnosti:
- umetnostno drsanje
- igranje harmonike

19. Mara Lavrencic

šola: Humanistični licej "Simon Gregorčič" v Gorici
učni uspeh: 8,09
športna panoga: atletika – Fincantieri Atletica Monfalcone
športni uspehi:
- 1. mesto v državnem prvenstvu v teku na 300m - kat. kadetinje
- 1. mesto v državnem prvenstvu v teku na 4x100m - kat. kadetinje
- 2. mesto v deželnem prvenstvu v teku na 100m – kat. starejše kadetinje
- 5. mesto na državnem prvenstvu indoor v teku na 200m – kat. starejše kadetinje

20. Manuel Lupoli

šola: Tehnični zavod "Jurij Vega" v Gorici
učni uspeh: 8,27
športna panoga: odbojka – v sklopu projekta Olympia-Val-Soča-Naš prapor
športni uspehi:
- 1. mesto v deželnem prvenstvu U19
- 7. mesto na državnem finalu U19
- 1. mesto v deželnem prvenstvu U17
- 24. mesto na državnem finalu U17
- 4. mesto v deželnem prvenstvu D lige
* foto arhivski posnetek

21. Neža Petaros

šola: Znanstveni licej "France Prešeren" v Trstu
učni uspeh: 8,9
športna panoga: športno ritmična gimnastika - ŠZ Bor
športni uspehi:
- več dobrih uvrstitev v programu A1 skupinskih sestav na tekmah državnega prvenstva Slovenije
- 2. mesto ekipno na tekmi za Pokal Slovenije 2015
druge izvenšolske dejavnosti:
- članica Slovenske zamejske skavtske organizacije
- članica zbora Vesela Pomlad
- tečaj nemščine in kitare
- članica mladinskega odseka SPDT
* foto arhivski posnetek

22. Nika Pregarc

šola: Znanstveni licej "France Prešeren" v Trstu
učni uspeh: 8,58
športna panoga: košarka – ASD Pallacanestro Interclub Muggia
športni uspehi:
- 8. mesto v državnem prvenstvu A2 lige
- 5. mesto v deželnem prvenstvu U19
druge izvenšolske dejavnosti:
- deželna solidarnostna civilna služba za mladoletne

 

23. Manuel Quaggiato

šola: Znanstveni licej "Simon Gregorčič" v Gorici
učni uspeh: 8,1
športna panoga: nogomet – ASD Pro Gorizia
športni uspehi:
- 2. mesto v prvem delu deželnega prvenstva naraščajnikov
- 9. mesto v drugem delu deželnega Elite prvenstva naraščajnikov
- 1. mesto s člansko ekipo v 2.AL in napredovanje v višjo ligo
druge izvenšolske dejavnosti:
- sodelovanje pri pobudah kotalkarskega društva Vipava

24. Ivana Radikon

šola: Klasični licej "Primož Trubar" v Gorici
učni uspeh: 8,2
športna panoga: ženski nogomet – ASD San Marco
športni uspehi:
- nastopanje v ženski meddeželni nogometni članski C ligi in obstanek v ligi
druge izvenšolske dejavnosti:
- tečaj angleščine na British School

 

 

25. Vera Sturman

šola: Državni poklicni zavod "Jožef Štefan" v Trstu
učni uspeh: 8,1
športna panoga: ritmična gimnastika - ŠZ Bor
športni uspehi:
- več dobrih uvrstitev v programu A1 skupinskih sestav na tekmah državnega prvenstva Slovenije
- 2. mesto ekipno na tekmi za Pokal Slovenije 2015
druge izvenšolske dejavnosti:
- igranje violine na državnem konservatoriju G. Tartini v Trstu
- tečaj japonščine
- članica SKD Lipa iz Bazovice

26. Dana Tenze

šola: Državni tehniški zavod "Žiga Zois" v Trstu
učni uspeh: 8
športna panoga: rolkanje – AŠD Mladina
športni uspehi:
- 1. mesto v štafeti v italijanskem državnem prvenstvu naraščajnic
- 2. mesto na finalu italijanskega pokala v kat. mladink
- vpoklic v mladinsko državno reprezentanco
- nastop na tekmi svetovnega pokala
druge izvenšolske dejavnosti:
- pokrajinska prvakinja U16 v šahu
- igranje klavirja

27. Jernej Terpin

šola: Znanstveni licej "Simon Gregorčič" v Gorici
učni uspeh: 100/100
športna panoga: odbojka - v sklopu projekta Olympia-Val-Soča-Naš prapor
športni uspehi:
- 5. mesto v državnem prvenstvu B2 lige
- 1. mesto v deželnem prvenstvu U19
- 7. mesto na državnem finalu U19
druge izvenšolske dejavnosti:
- član Slovenske zamejske skavtske organizacije
- podpredsednik mladinskega krožka SKPD F.B. Sedej iz Števerjana
- član mešanega pevskega zbora F.B. Sedej
* foto arhivski posnetek

28. Ivo Ušaj

šola: Znanstveni licej "France Prešeren" v Trstu
učni uspeh: 8,33
športna panoga: košarka - AŠZ Jadran/AŠD Sokol
športni uspehi:
- 8. mesto v deželni D ligi s člansko ekipo AŠD Sokol
- 5. mesto v mladinskem deželnem prvenstvu U19 z ekipo Jadrana

 

 

29. Jasna Vitez

šola: Znanstveni licej "France Prešeren" v Trstu
učni uspeh: 8,75
športna panoga: odbojka – Zalet Sloga
športni uspehi:
- 4. mesto v deželnem odbojkarskem prvenstvu C lige
- 3. mesto v pokrajinskem prvenstvu U18
druge izvenšolske dejavnosti:
- igranje kitare

 

30. Neža Zobec

šola: Znanstveni licej "France Prešeren" v Trstu
učni uspeh: 8
športna panoga: športno ritmična gimnastika - ŠZ Bor
športni uspehi:
- več dobrih uvrstitev v programu A1 skupinskih sestav na tekmah državnega prvenstva Slovenije
- 5. mesto ekipno na tekmi za Pokal Slovenije 2015
druge izvenšolske dejavnosti:
- igranje violine in učenje teorije na Glasbeni matici v Trstu

 

31. Andrej Žerjal

šola: Državni poklicni zavod "Jožef Štefan" v Trstu
učni uspeh: 8,4
športna panoga: nogomet – AŠD Vesna
športni uspehi:
- 8. mesto v deželnem nogometnem prvenstvu mladincev
druge izvenšolske dejavnosti:
- tečaj angleščine na British School z opravljenim izpitom Cambridge FCE
- član Fantovske skupine iz Boljunca