ATLETIKA - ATLETICA LEGGERA

Zagreb - Zagabria, 7.11.2015

Fabio Ruzzier: prvi na Alpe/Adria Cup in hrvaški prvak

* SLO - V soboto se je ob zagrebškem jezeru Jarun odvijala zadnja od 8 letošnjih tekem veljavnih za Alpe/Adria Cup 2015. Med člani, ki so se pomerili na 5 km razdalji je kljub še ne preboleli poškodbi startal tudi naš Fabio Ruzzier, ki je bil sicer že pred tekmo matematično zmagovalec letos že 7 izvedbe tega Pokala. S svojo aktivno prisotnostjo je hotel le potrditi to, kar je bilo sicer že napisano. Prav zaradi fizičnih težav je bil njegov cilj le dokončati tekmo, kar mu je tudi uspelo. V času 28:14,0 je zasedel med 19 nastopajočimi končno 7 mesto, ker pa je tekma veljala tudi kot hrvaško veteransko Prvenstvo je v lastni kategoriji M60 postal obenem še Državni Prvak pred Celjanom Martinom Stepišnikom.
Na končni lestvici je z 297 točkami zmagal pred Hrvatom Želimirjem Haubrihom ter Neapeljčanom Giuseppejem Saponarom, ki sta zbrala enako število 283 točk. V članski kategoriji se je v 8 tekmah spoprijelo skupno 39 tekmovalcev v moški ter 24 tekmovalk v ženski konkurenci, medtem ko se je v mladinskih kategorijah tekem udeležilo 127 tekmovalcev, kar nanese rekordnih 190 atletov iz 6 Držav (Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske in Romunije).
V mladinskih kategorijah so obenem še 4 Ruzzierjevi varovanci osvojili prvo mesto poleg 3 drugih in 2 četrtih mest.
V naslednji sezoni bo prva tekma veljavna za Alpe/Adria Cup na sporedu 27. marca v Sežani v okviru Malega Kraškega Maratona, zadnja pa v Kopru 27. novembra.