GIMNASTIKA - GINNASTICA

Gorica - Gorizia, 15.11.2015

Državno prvenstvo za Medaljo Sokolček: vsestranski uspeh

* SLO - V soboto, 14.11. je v telovadnici ašz Olympia v Gorici potekalo 8.Državno prvenstvo za Medaljo "Sokolček" Sokolske Zveze Slovenije. Izvajalec je bilo domače društvo s sodelovanjem ZSŠDI-ja, tekmovanja pa se je udeležilo 141 otrok petih društev: deklice in dečki Sokola – Bežigrad, deklice in dečki šd Partizana Renče, dečki Narodnega doma iz Ljubljane, deklice in dečki GGD-ja iz Nove Gorice ter dečki Olympije pod vodstvom trenerjev Matije in Roka Komel.
Otroci so tekmovali v treh kategorijah (bronasti, srebrni in zlati Sokolček ) in se preizkusili na vseh telovadnih orodjih: drog, parter, kanwas, preskok, bradlja za dečke in pa gred, kanwas, bradlja, parter, preskok za deklice.
Naših dečkov je sicer zaradi družinskih obveznosti bilo manj, prisotni pa so se zelo dobro odrezali:
v kategoriji cicibani za bronastega Sokolčka je Samuele Brancati dosegel 12.mesto (56.85 točk), Luka Čaudek pa 17. mesto 56.20). Saša Onesti je v kategoriji starejši dečki s 55,85 točkami zasedel 2.mesto.
V kategoriji starejši dečki za zlatega Sokolčka je Andy Rustja s 55,05 točkami pristal na drugem mestu, le točko razlike od prvega.
Vse tekmovalke in tekmovalce je pred začetkom tekmovanja v imenu domačega društva pozdravil športni direktor Andrej Vogrič, za ZSŠDI predsednik Ivan Peterlin, za Sokolsko Zvezo pa je bil prisoten Miran Dernikovič, kateri je skupaj s trenerjema AŠZ Olympia Matijo Komelom in Damijano Češčut pripomogel, da je bila organizacija Državnega Prvenstva brezhibna.