JADRANJE - VELA

Pescara, 1.11.2015

Italijansko prvenstvo, razred 420: srebrna Carlotta Omari in državni prvakinji U17 Jana Germani in Sara Zuppin

* SLO - Izjemen uspeh in dve medalji za TPK Sirena na državnem ženskem prvenstvu razreda 420 v Pescari, kjer je barve tržaškega pomorskega kluba zastopalo kar pet jadralk, kar predstavlja eno najštevilnejših zasedb. Tri jadralke (Carlotta Omari, Jana Germani, Sara Zuppin) so nastopale v Sirenini ekipi pod vodstvon trenerke Giovanne Micol, dve jadralki (Cecila Fedel, Petra Gregori) pa v sklopu skupne ekipe TPK Sirena – SVBG trenerja Matjaža Antonaza.
V treh dneh regat je organizatorjem uspelo izpelati osem plovov. Prvi dan je zaznamoval močnejši veter nad petnajstimi vozli, ostala dva dni pa dol val s šibkejšimi vetrovi do osem vozlov. Že po prvem dnevu je našim jadralkam dobro kazalo, saj je Carlotta Omari, v novi zasedbo z Matildo Distefano (STV), v zahtevnejših pogojih pokazala premoč in suvereno zmagala oba plova. Cecilia Fedel pa je s krmarko Mario Vittorio Marchesini (SVBG) po prvem dnevu zasedala odlično drugo mesto. Naslednja dva dni pa so bili vetrovni pogoji bolj pisani na kožo lažjih posadk, tako da je zmaga pripadala posadki Demi Rio – Maria Coluzzi (FV Malcesine), ki je v teh pogajih nanizala serijo zmag.
Vsekakor se Sirenine jadralke vračajo s prvenstva z odličnimi rezultati, ki potrjujejo naš tržaški pomorski klub v državni vrh razreda 420: 2. mesto Carlotta Omari, 6. mesto Cecilia Fedel, 7. mesto in državni naslov v kategoriji Under 17 Jana Germani in Sara Zuppin. Na 25. mestu pa je končala mlada Petra Gregori, za katero je bila to prva državna regata po prestopu iz razreda optimist. Za Jano in Saro predstavlja odličen rezultat sad trdega dela in napredka skozi celo sezono, za Carlotto pa, ki tekmuje z novo sojadralko komaj dva meseca, pa zelo dobro izhodišče za naslednjo sezono in bodoči prestop v olimpijski jadralni razred.

-> lestvica (pdf)