JADRANJE - VELA

Salež, 28.10.2015

Jk Čupa: društvena večerja in nagrajevanje

Besedilo in foto: Andreja Farneti

* SLO - Jadralni klub Čupa je v soboto, 28. novembra na kraški kmetiji Bajta v Saležu organiziral tradicionalno društveno večerjo ob zaključku jadralne sezone.
Večerje se je udeležilo 82 članov in mladi tekmovalci, ki so skupaj s trenerji prejeli v dar brisačo z napisom Yacht club Čupa. Kot vsako leto, je tudi letos bilo na večerji nagrajevanje društvenega prvenstva za kajutne jadrnice, ki ga je osvojil Boris Grilanc.
Večerje se je udeležil tudi predsednik ZSŠDI Ivan Peterlin, ki je čupovcem voščil veliko zdravja in sreče v prihodnjem letu. Njegov poseg objavljamo v celoti po slikah.

Pozdravni nagovor predsednika ZSŠDI, Ivana Peterlina

Dragi prijatelji, dragi Čupovci!
Najprvo res prisrčna hvala za vabilo na ta večer, kateremu sem se z velikim navdušenjem tudi odzval. Priti namreč med prisrčne in prijazne ljudi je res nekaj zelo vabljivega, nekaj, kar tvoj večer resnično obogati.
Zbrali ste se v res velikem številu ob izteku leta, kar pomeni, da imate za sabo že veliko opravljenega dela, da gledate že v bodočo sezono, a kar je najvažnejše je to, da čutite v sebi klic k druženju, kar pa tudi pomeni, da z društvom dihate z istimi pljuči, da si želiti družebenga življenja in da vam je usoda Čupe še kako pri srcu. In verjemite: to je res nekaj lepega, nekaj, kar moram v tem svojem pozdravu posebej izpostaviti, nekaj, mimo česar ne morem kar tako.
Prehajamo v leto 2016, to pa je tudi olimpijsko leto, leto olimpijskih iger v Riu. To je leto, ko bosta naši dve zastavonoši, ambasadorja slovenskega športa v Italiji Jaš Farneti in Simon Sivitz Košuta skušala naskakovati najvišji cilj, to je nastop na olimpijskih igrah. Pa mi okrog teh želja dovolite kratko misel: ta naša dvojica je imela v tem letu veliko smole. Poškodba Simona je naskok v reprezentanco Italija upočasnila. A, verjemite, nič zato! To, da se je Simon odločil za zdravljenje, je edina prava poteza. Na prvem mestu je namreč zdravje in temu pojmu ne smemo podrediti nobene stvari! Samo zdrav človek lahko cilja na visoke rezultate in popolnoma prav je, da se je Simon odločil za pavzo in za okrevanje. Prepričan sem, da se bliža že izhodu temnega predora in pred sabo že vidi svetlo luč. Zato pa bo tudi še močnejši kot prej in prepričan sem, da bo tudi zanj leto 2016 povsem uspešno leto.
Vem, da sem bil zelo dolg in zato ta svoj pozdrav zaključujem s tem, da vam želim veliko zdravja, veliko poštenih potez, veliko sproščenosti, veselja, dobre volje in uspehov – in to na vseh področjih! Ostanite Čupovci! Ostanite originalni in predvsem ... naši!
Srečno!