JADRANJE - VELA

Trst - Trieste, 28.10.2015

Nagrajevanje FIV: nadvse uspešna sezona TPK Sirena

* SLO - Deželna jadralna zveza - XIII cona FIV je pravkar objavila Zlato knjigo vrhunskih dosežkov iz leta 2015, v katero so se vpisali deželni jadralci, ki so osvojili medaljo na svetovnih, evropskih in italijanskih prvenstvih. Bogata Zlata knjiga potrjuje mesto Trst za zibelko državnega jadranja, saj se lahko ponaša z največjim številom osvojenih naslovov v primerjavi z ostalimi italijanskimi pokrajinami. Tako kot v zadnjih štirih letih je tudi letos Tržaški pomorski klub Sirena v Zlati knjigi med najuspešnejšimi jadralnimi klubi, saj se lahko ponaša letos s kar enajstimi vrhunskimi rezultati.
 
V soboto je v Devinskem gradu že potekalo nagrajevanje deželne jadralne zveze, na katerem so nagradili jadralce mladinskih in olimpijskih razredov, ki so se povzpeli na zmagovalni oder na svetovnih, evropskih in italijanskih prvenstvih. Nagrade so prejeli sledeči Sirenini prvaki: Carlotta Omari za srebrno odličje na državnem ženskem prvenstvu 420, Jana Germani in Sara Zuppin za zlato odličje na državnem ženskem prvenstvu 420 v kategoriji under 17, mladi Luca Centazzo za bronasto odličje na Pokalu Primavela in še Jana Germani za prvo mesto na Državnih šolskih športnih igrah. Med prvaki je bil nagrajen še član TPK Sirena Alessio Spadoni, ki sicer tekmuje z izkaznico CC Aniene, pri nas pa domuje in trenira, ki je v razredu Laser osvojil srebrno odličje na evropskem prvenstvu in bronasto na italijanskem prvenstvu olimpijskih razredov. 
 
Poleg nagrajencev so v Zlati knjigi vpisani tudi sledeči Sirenini jadralci, ki so se v teku sezone povzpeli na zmagovalni oder na svetovnih, evropskih in italijanskih prvenstvih potovalnih in monotipnih jadrnic: Branko Brčin za drugo mesto na svetovnem prvenstvu J70 in tretje mesto na svetovnem prvenstvu ORC, Jaro Furlani za tretje mesto na svetovnem prvenstvu RC44 in Sandi Šuc za tretje mesto na italijanskem prvenstvu ORC.
 
Tako se je ob nagrajevanju veselil predsednik TPK Sirena Peter Sterni: “Kot priča Zlata knjiga prvakov deželne jadralne zveze smo lahko tudi letos z obračunom sezone nadvse zadovoljni. Uspešnost TPK Sirena je vidna predvsem na mladinskem področju, kar nam daje veliko zadoščenje nad obsežnim izpeljanim delom zadnjih let, predvsem z oživitvijo jadralne šole in mladinske agonistične dejavnosti, s katerim smo se v zadnjih štirih letih povzpeli do uspešnih rezultatov in odličij na italijanskih, evropskih in svetovnih prvenstvih, tako da nas danes na mladinskem področju vključujejo med uspešnejše klube ne samo na deželni temveč tudi na državni ravni.”

-> Zlata knjiga - Albo d'oro (pdf)
-> Nagrajenci (pdf)