KARATE

Ferrara, Pradamano, 14./15.11.2015

Shinkai club: zelo uspešen začetek sezone

Besedilo in foto: Martina Budin

* SLO - Tokrat je karateiste Shinkai cluba čakal res naporen vikend. Ti so se namreč udeležili dveh pomembnih tekem, in sicer v soboto 14. novembra v Ferrari ter v nedeljo, 15. novembra, v Pradamanu. Poleg teh dveh tekem pa je eden izmed varovancev trenerja Sergija Štoke, in sicer Massimo Blocar, uspešno opravil izpit za črni pas prvi dan.
Športni vikend se je torej za Shinkajevce začel v soboto. Šest atletov, in sicer Mija Ukmar, Massimo Blocar, Patrick Zidarič, Goran Hamoussi, Amina Hamoussi in Adam Hamoussi, se je udeležilo 7. Evropskega meetinga v tradicionalnem karateju, katerega je organizirala zveza FIKTA. Atleti Shinkai cluba so se na tekmi predstavili kot edini tekmovalci iz Furlanije – Julijske krajine. Treba je najprej omeniti, da se je tekmovanje začelo z enominutnim molkom za vse, ki so bili na petkov dan žrtve terorističnih napadov v Parizu.
Nato se je pravo tekmovanje res začelo. Naši atleti so se spopadli s približno 600 karateisti iz cele Italije, Slovenije in Švice. Tekmovali so samo v katah-obveznih likih. Konkurenca je bila torej zelo ostra, trener Štoka, ki je na tekmovanju sicer sodeloval kot sodnik, pa je bil vseeno zelo zadovoljen s preizkusi svojih atletov. Med njimi se je na stopničke, in sicer na prvo mesto, povzpela črni pas Mija Ukmar. Poleg tega je bila Mija deležna še enega prestižnega priznanja: zveza FIKTA jo je namreč nagradila s priznanjem najboljšemu črnemu pasu v ženski kategoriji Trofeje Topolino, katerega so se Shinkajevci udeležili 3. oktobra.

V nedeljo je pa Shinkai club pridobil nov črni pas. 15 – letni Massimo Blocar je namreč v bližini Ferrare, uspešno opravil izpit v kumiteju – borbi, katah – prostih likih in v prikazu osnovnih likov, in tako zasluženo pridobil črni pas 1. dan zveze FIKTA. Treba je še omeniti, da je Massimo že uspešno opravil isti izpit pri zvezi Libertas prejšnjo soboto.

Še nazadnje se pa je v nedeljo skupina Shinkajevcev v spremstvu učitelja Alberta Bratoža udeležili trofeje Samurai v Pradamanu, katero organizira zveza Libertas. Tu sta dva Shinkajevca med odraslimi osvojila prvo mesto, in sicer Gianluca Bellafontana in Luka Lončar. Ta je tudi prva tekma, katere so se udeležili novi beli pasovi društva, ki so tekmovali v poligonu. Med njimi se je na drugo mesto uvrstil Ruben Emili.

Po vsem tem lahko rečemo, da je začetek sezone za Shinkajevce res uspešen.


Lumia

 

foto 2. del ->