NOGOMETNI VIKEND - WEEKEND DEL CALCIO

Sobota in nedelja - Sabato e domenica, 28./29.11.2015

Podvig Vesne, s 3:0 premagala vodilni Lumignacco - impresa del Vesna, per 3-0 supera il Lumignacco, primo in classifica;
Luigi - Juventina 1:1, Breg - Zarja 1:1

Izide in lestvice povzemamo po spletu friuligol, ki se mu iskreno zahvaljujemo -
Per i risultati e le classifiche ci avvaliamo del sito friuligol, al quale vanno i nostri rigaziamenti

Elitna liga - Campionato d'Eccellenza
Vsi izidi - Tutti i risultati * Lestvica - Classifica

12. KROG - TURNO
Repen, nedelja - domenica, 29.11.2015 (14.30)
KRAS REPEN - TOLMEZZO 3:3 (2:1)
Strelca - Marcatori: 13' Maio, 22' Stančič, 39' Cucchiaro 11-m; 55' Cucchiaro 11-m, 73'. Maio, 79' Falcon.
KRAS: D’Agnolo, Salkič, Racman (Simeoni), Tomizza, Pahor, Spetič, Petracci (Kocman), Carlevaris, Smrtnik, Maio, Stančič; Zucca, Vascotto, Košuta, de Leo, trener - allenatore: Žlogar.

* SLO - Kras je doma proti Tolmezzu zamudil lepo priložnost za zmago in da bi obdržal najožji stik z ekipami z vrha lestvice. Po dobrih 20 minutah igre je namreč domače moštvo že vodilo z 2:0 z goloma Maia in Stančiča in vse je kazalo, da bodo vse trri točke ostale doma. Tedaj pa naivnost v obrambi in prva enajstmetrovka za goste, ki jo je Cucchiaro izkoristil. Isti igralec je v začetku drugega polčasa spet po nerodni napaki Krasove obrambe realiziral še drugo najstrožjo kazen. Domače moštvo je tedaj odreagiralo in v 73. minuti spet povedlo z Maiom. Veselje v Krasovem taboru je trajalo le nekaj minut, kajti Tolmezo je spet izenačil. Vsi nadaljnji napori, da bi krasovci dosegli zmagoviti gol, so bili nato neuspešni in moštvo trenerja Žlogarja se je moralo zadovoljiti s točko.
---------------------------------------------------------
Lauzacco, nedelja - domenica, 29.11.2015 (14.30)
LUMIGNACCO - VESNA 0:3 (0:1)
Strelci – Marcatori: 40’ Colja, 80’ Venturini, 85’ Sammartini
VESNA: Carli, G. Kerpan, Potenza, Avdič, Disnan, Vatovec, Kosmač (A. Kerpan), Toffoli (Arduini), Colja (Sammartini), Božičič, Venturini. Trener – Allenatore: Sandrin.

* SLO - Vesna je v gosteh poskrbela za pravi podvig in zadala prvi poraz v letošnji sezoni vodilnemu Lumignaccu, ki še vedno zaseda prvo mesto na lestvici z devetimi zmagami in dvema izenačenima izidoma. Po dobrem začetku gostov, je Vesna prišla do vodstva z zadetkom Colje v 40. minuti, malo zatem pa je moral domači igralec zapustiti travnato zelenico zaradi rdečega kartona. Po zaslugi številčne premoči (v 55. minuti je igrišče zapustil še en igralec Lumignacca, tokrat zaradi dvojnega opomina) so nato gostje upravljali rezultat in podvojili z Venturinijem v 80. minuti. Domači so tedaj popustili, Sammartini pa je zapečatil končni izid s tretjim zadetkom.

* ITA - Impresa del Vesna, che in trasferta infligge la prima sconfitta stagionale al Lumignacco, ancora primo in classifica grazie a uno score di 9 vittorie e 2 pareggi. Dopo un buon avvio, il Vesna passa in vantaggio grazie a un goal di Colja al 40° minuto. Pochi minuti più tardi il Lumignacco rimane in dieci a causa di un rosso diretto. Al 55° minuto i padroni di casa rimangono in 9 a causa di un’espulsione per doppia ammonizione e grazie all’uomo in più in campo il Vesna raddoppia all’80° minuto con Venturini. A questo punto il Lumignacco crolla ed è Sammartini a fissare il risultato sul 3:0 finale.

Promocijska liga - Campionato di Promozione
Vsi izidi - Tutti i risultati * Lestvica - Classifica

12. KROG - TURNO
TS, Via Felluga, sobota - sabato, 28.11.2015 (14.30)
SAN LUIGI - JUVENTINA 1:1 (1:1)
Strelca - Marcatori: 20’ Ianezic, 35’ Bardini
JUVENTINA: Bon, Morsut, Manfreda, Racca, Popovič, Zorzut, Scrazzolo, Antonutti (Stabile), Dragosavljević (Sant), Nardella, Bardini. Trener – Allenatore: Sepulcri.

* SLO - Prva in druga ekipa v lestvici promocijske lige sta se razšli z remijem. Potem ko je San Luigi povedel v 20. minuti z Ianezicem, je Juventina začela napadati in je do konca polčasa zagospodarila na igrišču. Do izenačenja je prišlo v 35. minuti, ko je nasprotnikovega vratarja premagal Bardini. Na začetku drugega polčasa so gostje nadaljevali z lepim nogometam, nato pa se je ritem igre nekoliko znižal, tako da sta se ekipi zadovoljili s točko. Naj omenimo, da se je v 68. minuti poškodoval Dragosavljević, ki so ga odpeljali v bolnišnico.

* ITA - Il match tra la capoclassifica e la seconda forza del campionato di promozione si è chiuso con un pareggio. Dopo la rete del vantaggio del San Luigi, firmata al 20° minuto da Ianezic, la Juventina si è riversata in attacco, dominando la rimanente parte del primo tempo. Il pareggio è arrivato al 35° con Bardini che è stato bravo a battere il portiere avversario. All’inizio del secondo tempo gli ospiti hanno continuato a giocare bene, prima di un calo generale del ritmo e le due squadre si sono accontentate del punto. Da segnalare l’infortunio occorso al 68° minuto a Dragosavljević, trasportato poi in ospedale.
---------------------------------------------------------------------
Trebče - Trebiciano, nedelja - domenica, 29.11.2015 (14.30)
PRIMOREC - PRO CERVIGNANO 3:0 (1:0)
Strelci - Marcatori: 20' Davanzo 11-m; 80' Caselli, 91' Grego
PRIMOREC: Sorrentino, Lolato (Caselli), Cappai, Vesnaver, Braini, De Bernardi, Grego, Omari, Castrillon (Sarcano), Davanzo (Tuberoso), Ruzzier; trener - allenatore: Biloslavo

* SLO - Primorec je proti solidni ekipi iz Červinanja povsem zasluženo osvojil vse tri točke in se tako pomaknil proti "zlati" sredini lestvice. Zmaga igralcev trebenskega moštva je bila povsem zaslužena, saj so bili skozi vso tekmo boljši tekmec na igrišču. Po prvem polčasu so vodili z golom, ki ga je iz enajstmetrovke dosegel Davanzo, potem ko so gostje v kazenskem prostoru zrušili na tla Grega. V drugem delu srečanja je domače moštvo postavilo na varno izid 10 minut pred koncem s Casellijem, na 3:0 pa je zmago zapečatil Grego po kaciji iz protinapada.

* ITA - Il Primorec conquista meritatamente i tre punti contro un solido Cervignano, scalando così la classifica. I padroni di casa dominano per tutto il match e passano in vantaggio nel primo tempo con un calcio di rigore siglato da Davanzo, dopo che Grego è stato atterrato in area. Ci pensa Caselli a mettere al sicuro il risultato a 10 minuti dalla fine del match, prima della rete del 3:0 di Grego sugli sviluppi di un contropiede.

1. amaterska liga - Prima categoria
Vsi izidi - Tutti i risultati * Lestvica - Classifica

12. KROG - TURNO
Dolina, sobota - sabato, 28.11.2015 (14.30)
BREG - ZARJA 1:1 (0:0)
Strelca - Marcatori: 59' Bernobi, 63' Leiter
BREG: Daris, Piccolo, Bampi, Bolcic, Leiter, Nardini (Bortolin), Sovič (Cerebuch), Pohlen, Pippan, Vianello, Nigris, trener - allenatore De Fabris.
ZARJA: Castellarin, Franco, Norante, Barut, Ferro, Aiello, Zucchini, R. Bernobi (Jevnikar), Puzzer (Stolfa), Tarable, F. Bernobi, trener - allenatore Vitulič.

* SLO - Derbi v Dolini med Zarjo in Bregom se je končal brez zmagovalca. Neodločen izid pa je v glavnem pravično plačilo za igro, ki sta jo pokazali obe ekipi. Po številu priložnosti za gol bi si gostitelji verjetno zaslužili kaj več, toda prvo pravilo v nogometu je to, da spraviš žogo v nasprotnikovo mrežo, in pri tem Brežani (predvsem Pippan in Nigris) niso bili dovolj prisebni. V prvem polčasu so imeli premoč na igrišču gostje, ki so z Aiellom zadeli vratnico. Tudi v prvih minutah drugega dela tekme so imeli pobudo v svojih rokah zarjani, ki so v 14. minuti povedli s Francescom Bernobijem. Kmalu zatem so z Riccardom Bernobijem tudi zadeli prečko. Brežani pa niso stali križem rok, odreagirali so in v 18. minuti stanje izenačili z Leiterjem, ki je po akciji s kota žogo z glavo preusmeril v mrežo. Odtlej so pobudo v svoje roke prevzeli gostitelji, ki so zamudili tri stoodstotne prižnosti za gol. Izid do konca pa se ni spremenil. Z delitvijo točk so bili v obeh taborih v glavnem zadovoljni.

* ITA - Il derby a Dolina tra lo Zarja e il Breg si è chiuso con un pareggio, un risultato giusto per quanto espresso dalle due squadre. Viste le occasioni da goal create, forse avrebbero meritato qualcosa in più i padroni di casa, ma il Breg (soprattutto Pippan e Nigris) non è stato sufficientemente lucido sotto porta. Nel primo tempo hanno dominato gli ospiti, che hanno colpito un palo con Aiello. Lo Zarja ha avuto le redini del gioco nelle proprie mani anche all'inizio del secondo tempo ed è passato in vantaggio al 14° minuto con Francesco Bernobi, prima di colpire una traversa con Riccardo Bernobi. Il Breg però non è rimasto a guardare ed ha pareggiato al 18° minuto con Leiter, bravo ad insaccare sugli sviluppi di un calcio d'angolo. I padroni di casa hanno preso poi l'iniziativa e hanno fallito ben tre chiare occasioni da rete. Il risultato è rimasto invariato fino alla fine, per un pareggio che ha reso felici tutti.
-------------------------------------------------------
Romans, nedelja - domenica, 28.11.2015 (14.30)
PRO ROMANS - MLADOST.1:0 (1:0)
MLADOST: Ballerino, D. Peric, Gergolet, M. Peric, Colautti, Zollia, Furlan (Silvestri), Marušič, Skarabot (Simeone), Bressan, Ferlez (Vizintin). Trener – Allenatore: Gon.

* SLO - Igralci Mladosti so v gosteh izgubili proti moštvu, ki je pred srečanjem imelo ravno toliko točk na lestvici, kot varovanci trenerja Gona. Gostje so začeli dobro, a je že v 10. minuti Pro Romans Medea presenetil Ballerina s strelom z roba kazenskega prostora. Igralci Mladosti so nato napadali, nikoli pa jim ni uspelo doseči zadetka. Najbolj zrelo priložnost je nato v 75. minuti imel Bressan, a je nasprotnikov vratar ubranil njegov strel.

* ITA - Sconfitta per i giocatori del Mladost contro una squadra con la quale si trovavano appaiati prima di questo match. Dopo un buon avvio degli ospiti, la Pro Romans Medea sorprende Ballerino con un tiro velenoso dal limite dell’area. Gli ospiti provano ad attaccare, senza però riuscire a trovare la via del goal. L’occasione più importante capita sui piedi di Bressan al 75°, ma il portiere avversario è bravo a salvare il risultato.
-------------------------------------------------------------
Gorica - Gorizia, sobota - sabato, 14.11.2015 (14.30)
PRO GORIZIA - SOVODNJE 2:0 (1:0)
SOVODNJE: Dovier, Komjanc (N. Tomsič), Clancis (G. Visintin), Flocco, S. Tomsič, Galliussi, Čavdek, Markovič, J. Visintin, Černe (Lutman), Hriberšek. Trener – Allenatore: Sambo.
Izključen – Espulso: 40' Galliussi (dvojni opomin – doppia ammonizione)

* SLO - Okrnjeni Sovodenjci, ki so imeli tokrat več mladincev v ekipi zaradi številnih odsotnosti, so izgubili proti še neporaženi Pro Gorizii, z igro pa niso razočarali. Domači so sicer povedli v 20. minuti, Sovodenjci pa so ustvarili več priložnosti v prvem polčasu. Žal pa je moral v 40. minuti Galliussi zapustiti igrišče zaradi dvojnega opomina. Pro Gorizia je izkoristila številčno premoč in je nato podvojila v 60. minuti, tako da je bilo tekme konec.

* ITA - Un Sovodnje a ranghi ridotti e dall’età media molto bassa a causa di parecchie assenze è stato sconfitto dall’imbattuta Pro Gorizia, anche se non ha disputato un brutto match. I padroni di casa si sono portati avanti al 20° minuto, anche gli ospiti hanno avuto però le loro occasioni da goal nel primo tempo. Purtroppo Galliussi è stato costretto ad abbandonare il terreno di gioco al 40° minuto per doppia ammonizione. Il Pro Gorizia ha così approfittato della superiorità numerica ed ha raddoppiato al 60° minuto, chiudendo di fatto il match.

2. amaterska liga - Seconda categoria
Vsi izidi - Tutti i risultati * Lestvica - Classifica

12. KROG - TURNO
Padriče - Padriciano, nedelja - domenica, 29.11.2015 (14.30)
GAJA - AZZURRA 1:3 (0:2)
Strelec - Marcatore: 65' Spena
GAJA: Chiosolotti, Cerkvenic (Marconi), Vidoni, Mosetti, Finessi, Spena, Perlangeli, Turus, Saule, Mania (Iurissevich), Lauro, trener - allenatore Colomban.

* SLO - Gaja si na tem srečanju gotovo ni zaslužila poraza, vsaj po igri, ki jo je prikazala v drugem polčasu. V prvem delu tekme so bili v rahli prednosti gostje, ki so tudi vodili z 2:0, sicer po dveh napakah Gajine obrambe. V drugem polčasu je domače moštvo odreagiralo. Požrtvovalno se je vrglo v boj in v 20. minuti zmanjšalo izid na 1:2 z golom, ki ga je dosegel Spena. Gajevci so nato imeli vsaj še dve priložnosti za gol, da bi stanje izenačili. Niso imeli sreče in prav v zadnji minuti gre so gostje dosegli še tretji gol in tekme je bilo konec.

* ITA - Il Gaja non avrebbe meritato la sconfitta, soprattutto per quanto si è visto nel secondo tempo. Nella prima frazione di gioco gli ospiti hanno giocato meglio e si sono portati sul 2:0 complici due errori della difesa dei padroni di casa. Il Gaja ha poi reagito nel secondo tempo, riversandosi in attacco e accorciando le distanze al 65° minuto con la rete di Spena. I padroni di casa hanno poi avuto due palle goal per il pareggio, ma non sono stati fortunati e allo scadere gli ospiti hanno segnato la terza rete che ha chiuso il match.
------------------------------------------------------------------
Prosek - Prosecco, nedelja - domenica, 29.11.2015 (14.30)
PRIMORJE - MONTEBELLO DON BOSCO 3:0 (0:0)
Strelci - Marcatori: 54' Romano 11-m, 79' Santoro, 90' Metullio
PRIMORJE: CArmeli, Golia (Paoletti), Cerar, Santoro, Furlan, Benvenuto, Romano, Chierini, Danieli, Nigirs (Noto), Metullio, trener - allenatore Ravalico.

* SLO - Primorje nadaljuje zmagoviti pohod. Proseško moštvo je tokrat strlo odpor trdoživih igralcev Montebella Don Bosca, pri katerem igra kar pet nekdanjih nogometašev, ki so igrali tudi za Primorje. Gostje so se v prvem polčasu kar dobro upirali domači ekipi in so bili nekajkrat tudi nevarni. Proti koncu polčasa so ostali v desetih, ker si je eden od nijhovih igralcev prislužil rdeči karton. Primorje je uveljavilo svojo premoč v drugem polčasu. Že v vuodnih minutah je Nigris neverjetno zamudil priložnost za gol, ko je bil sam pred vrati. V 9. minuti pa so prav Nigrisa zrušili v kazenskem prostoru. Sodnik je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko pa je uspešno izvedel Romano. Odtlej je Primorje prevzelo vajeti igre v svoje roke in proti koncu srečanja doseglo še dva zadetka s Santorom in Metulliom.

* ITA - Prosegue la marcia del Primorje, vittorioso sul Montebello Don Bosco, il quale schiera ben tre ex giocatori del Primorje. Gli ospiti disputano un buon primo tempo, ma nel finale dei primi 45 minuti rimangono in 10 a causa di un'espulsione. Il Primorje domina il secondo tempo. Nigris fallisce un'occasione a tu per tu con il portiere prima di procurarsi un calcio di rigore dopo 9 minuti della seconda frazione di gioco. È bravo Romano a trasformare il penalty che dà il via alle danze del Primorje che nel finale va ancora due volte a segno con Santoro e Metullio.

Prejšnji vikendi - I veekend precedenti

September - Settembre 2015: 13.9.2015 * 20.9.2015 * 27.9.2015

Oktober - Ottobre 2015: 4.10.2015 * 11.10.2015 * 18.10.2015 * 25.10.2015

November - Novembre 2015: 1.11.2015