ATLETIKA - ATLETICA LEGGERA

Trst, 13.12.2015

Bor: družabni večer ob zaključku sezone

Besedilo: Biserka Cesar

* SLO - V nedeljo, 13. decembra 2015 je v mali dvorani na stadionu 1. maja potekal družabni večer, ki so ga pri atletski sekciji BORa organizirali ob zaključku tekmovalne sezone. Namen je bil vsaj delno predstaviti preteklost društva sedanjim atletom in obenem soočiti bivše Borove atlete z delovanjem društva danes.
Odbornica atletske sekcije Sandra Foraus je po uvodnem pozdravu takole predstavila delovanje atletike pri Boru: »Lahko trdimo, da ima atletsko društvo BOR v bistvu dve življenji, saj je delovanje sekcije po dolgi in pestri dejavnosti kar nekaj let zamrlo. Ponovno je zaživelo šele pred šestimi leti, ko smo štartali na novo s sedmimi atleti različnih starosti. Danes šteje društvo približno 60 atletov, ki so razdeljeni v 4 skupine.«
Ti atleti so na večeru imeli priložnost spoznati začetke svojega društva v letih 60, in to tudi preko intervjujev bivšim atletom. Intervjuvanci Fabio Ruzzier, Loredana Kralj, Sara Ukmar in Tiziana Natural so sedanjim atletom skušali dopovedati, da je atletika šport za življenje, da je sicer potrebno veliko napora in truda, vendar je vse povrnjeno z zadoščenji tako na tekmovalnem kot na življenjskem področju. Poudarili pa so tudi, da absolutna zmaga ni vse, pomembno je predvsem tekmovati proti samemu sebi in premagovati lastne zmožnosti.
Sledila je predstavitev dejavnosti danes s krajšim videoposnetkom, na katerem so Borovi atleti pripovedovali katere discipline so jim pri atletiki najbolj všeč, kateri so najlepši trenutki, ki so jih doživeli pri atletiki in kateri so njihovi cilji. Hudomušne in prisrčne izjave so privabile nasmeh na obrazih prav vseh prisotnih.
Zelo zanimiv je bil tudi dvojni intervju bivšemu atletu Gorazdu Pučniku (ki je obenem tudi novi predsednik društva BOR) in sedanji atletinji Meti Sterni. Oba sta se namreč zaljubila v isto športno panogo in sicer v mnogoboj. Prvi je v tej disciplini celo zmagal dve državni mladinski prvenstvi, druga se je sicer šele lani preizkusila v le-tej, dosega pa že zavidljive rezultate.
Voditeljica večera Sandra Foraus se je nato trenutek zaustavila na pomembnem dogodku. Po več kot 30-tih letih, sta v letošnji sezoni namreč padla dva od društvenih rekordov. Leta 1977 je Marinka Semolič razdaljo 200 metrov pretekla v času 26''4, atletinja Meta Sterni pa je bila letos za celo sekundo hitrejša. Ista atletinja je izboljšala tudi društveni rekord v skoku v daljino. Leta 1982 je Marina Purič v daljino skočila 5,61cm, letos pa je Meta ta rezultat izboljšala za 1 cm. Vsem atletinjam so se zahvalili s šopkom cvetja.
Sledila je predstavitev trenerjev in skupin. Na odru so se zbrali Sara Grgič, Silva Meulja, Biserka Cesar, Nastja Gherlani, Nika Barundič in Andrej Grzentič ter vsi sedanji atleti, ki so v spomin dobili kazalko z Borovimi zapovedmi (resnimi in malo manj resnimi), ki bi se jih vsi atleti morali držati. Večer so sklenili s sicer nekoliko hudomušno napovedjo bodočnosti in sicer fotomontažo nastopa Borovih atletov na Olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020.
Prisrčno druženje bivših in sedanjih atletov je organizatorje spodbudilo, da še kdaj priredijo podobne pobude.

Foto 1. del - Matija Betocchi

2. del ->