BOŽIČNICE - FESTA DI NATALE

Gorica - Gorizia, 21.12.2015

AŠZ Olympia: "Čarobni Božič" očaral prisotne

* SLO - V ponedeljek, 21.decembra je v telovadnici AŠZ Olympia v Gorici potekala Telovadna Božičnica z naslovom “ČAROBNI BOŽIČ”, na kateri je v enournem programu nastopilo 75 pripadnikov društva, plesnih in telovadnih sekcij ritmike, orodne telovadbe, predšolske telesne vzgoje (gymplay) in športnega plesa (show dance).
Najmlajši skupine Gymplay so prisotnim pod vodstvom trenerke Damijane Češčut, Marije Jussa ter pomožne vaditeljice Gioie Innocenti prikazali krajši prikaz dela in poligon.
Isti trenerki (Damijana in Marija) skrbita pri društvu tudi za ritmično gimnastiko. Z najmlajšo skupino deklic športne ritmične gimnastike sta pripravili točko brez rekvizita na glasbo “Mary Poppins”, z mlajšo skupino točko s čarobnimi palčkami na glasbo “Bibbidi bobidi bu” , s starejšo skupino ritmičark pa točko s šestimi trakovi .
Najmlajši dečki športne gimnastike so za starše pripravili akrobatski poligon, srednja skupina preskok in trampolin, starejša – tekmovalna ekipa pa je prikazala vaje na bradlji, na krogih, parter, in pa preskoke na kanwasu. Program sta pripravila trenerja Matija in Rok Komel, ob pomoči pomožnega trenerja Andija Rustje.
Na telovadni prireditvi sta nastopila tudi dva posameznika: ritmičarka Karolina Vizintin je nastopila vajo z obročem, orodni telovadec Andy Rustja pa je prikazal vajo na drogu, krogih in bradlji. 12- letna Karolina in 15-letni Andy sta tako vsem prisotnim pokazala kaj se s vztranjim delom in predanostjo v letih da doseči.
Dekleta Show dance skupin so se predstavila s točkami “ Božične kocke ” (mlajša skupina), na glasbo malega “Harry Potterja” pa starejša skupina, ki je dala uvod v Božičnico. Obe skupini skupaj sta na koncu pripravili še točko na znani risani film Tima Bartona “Nightmare Before Christmas” .Koreografije sta pripravili Damijana Češčut in Gioia Innocenti.

Božični program se je zaključil s skupinsko točko ritmičark s trakovi na glasbo “Adeste Fidelis” .
Vse prisotne je v imenu ašz Olympia pozdravil športni direktor Andrej Vogrič, in na koncu tudi vse nastopajoče nagradil z božičnim darilom. V imenu ZSŠDI-ja je pozdravila odbornica Loredana Princic.
V prihodnjih dneh bo celotna Božicnica AŠZ Olympia objavljena tudi na YouTube.

Foto: 1. del - Maja Devetak

2. del ->