BOŽIČNICE - FESTA DI NATALE

Nabrežina - Aurisina, 21.12.2015

AŠD Sokol: več kot 100 otrok in koledar ob 50-letnici

* SLO - V ponedeljek je AŠD Sokol priredil že tradicionalno športno božicnico v nabrežinski telovadnici. Predstavilo se je 7 delavnih skupin od motorike do miniodbojke in minikošarke, do mladinskih skupin v obeh športnih panogah. Skupno je nastopilo preko 100 otrok , športnic in športnikov, ki so predstavili pod vodstvom 10 trenerjev in vaditeljev kar pester in razgiban program.
Če upoštevamo, da ima Sokol še ekipo košarkarjev, ki nastopajo v prvenstvu do 18. leta in člansko košarkarsko ekipo in pa še ekipo ženske odbojke , ki nastopa v prvenstvu 1. divizije, lahko mirno trdimo, da je delovanje tudi v tej sezoni še kar pestro in živahtno.
Večer je uvedel in zaključil pevski otroški zborček osnovne šole Virgilij Šček iz Nabrežine pod vodstvom Barbare Corbatto. Program je povezovala Valentina Sancin, osrednjo besedo in pa voščila je podal predsednik društva Savo Ušaj, pozdrev občinske upreve je prinesel podžupan Massimo Veronese.
Po programu so se otroci in starši, ki so skoraj napolnili tribuno zadržali na okusni novoletni zakuski, saj so starši tudi tokrat poskrbeli za vrsto sladokusnih slaščic.
Na božicnici v ponedeljek je Sokol predstavil svoj koledar za leto 2016, saj praznuje nabrežinsko športno društvo naslednje leto svojo 50-letnico ustanovitve. Pobuda spada v niz praznovanj, ki jih namerava Sokol uresničiti v naslednjem letu. Koledar je opremljen s 36 slikami, ki v razpršenem vrstnem redu predstavljajo pol stoletno društveno delovanje. Koledar je na prodaj v knjigarni Terčon v Nabrežini

Foto: Henrik Šturman