BOŽIČNICE - FESTA DI NATALE

Zgonik - Sgonico, 22.12.2015

Shinkai club: prikaz vaj in torta za 30-letnico

Besedilo: Martina Budin

* SLO - Tudi za shinkajevce se je prvi del letošnje sezone uradno zaključil. V Zgoniški telovadnici je namreč potekala tradicionalna božičnica, katere so se udeležili skoraj vsi člani društva.
Pred začetkom prireditve so starše in vse nastopajoče najprej pozdravili predsednica društva Erica Košuta, predsednik ZSŠDI Ivan Peterlin, odbornica za šport in kulturo občine Zgonik Katrin Štoka in predsednik športnega društva Kras Igor Milič. Še nazadnje je vse pozdravil tudi mojster Sergij Štoka.
Po vseh govorih je prišel še čas za tekmovalce, naj pokažejo vse, česar so se do sedaj naučili. S prikazi so začeli najmanjši atleti, in sicer začetniki oz. beli pasovi, kateri so pokazali najbolj enostavne like. Nato so se izkazali še barvani pasovi, kateri so prikazali, poleg obveznih likov, še borbo. Nato sta brata Matteo in Massimo Blocar prikazala še dve zahtevnejši kati. Še nazadnje so črni pasovi Ivana Saražin, Mija Ukmar in Martina Budin prikazale še dve kati ekipno, trenerji Štoka, Hrovatin in Bratož pa so prikazali aplikacijo teh dveh kat.
S tem je bilo božičnice uradno konec, vse pa je čakalo še presenečenje, in sicer torta, katero so pripravili ob 30-letnici ustanovitve društva.
Treningi se bodo za shinkajevce ponovno začeli v petek, 8. januarja 2016.

Foto: 1. del - Lako

2. del ->