BOŽIČNICE - FESTA DI NATALE

Sovodnje - Savogna d'Isonzo, 23.12.2015

V Sovodnjah igriva Božičnica 2015

* SLO - Športno društvo Sovodnje je tudi letos priredilo uspešno tradicionalno predpraznično srečanje, kjer so se v polni občinski telovadnici v Sovodnjah predstavili igralci petih mladinskih ekip. Bili smo priča praznično igrivemu teoretičnemu in praktičnemu izvlečku iz strokovnega programa delovanja društva na mladinskem področju, kjer so v sproščenem vzdušju imeli vsi možnost druženja skozi spretnostne igre z igralci posameznih ekip.
Uvodno voščilo je seveda izrazil predsednik društva Zdravko Kuštrin, ki se je v svojem govoru dotaknil letošnjega sodelovanja z društvom Juventine v kategorijah U-16 in U-18 v smislu strmenja h kvaliteti razvoja, ni pa pozabil poudariti niti vzgojnega vidika, prepotrebnega za ustrezno vzgojo mladih športnikov – nogometašev.
Sovodenjska županja Alenka Florenin je pisno posredovala svoje voščilo društvu, ki ga je prebrala povezovalka večera Katerina Citter. Vse zbrane pa sta nagovorila gosta Vincenzo Cisilin, član deželnega odbora nogometne zveze, ter Paola Uršič, ki je prinesla pozdrave s stani ZSŠDI-ja.
Božiček je na vozičku odetem v društvene barve pripeljal panetone za vse igralce, trenerje in ostale športne delavce. Odborniki društva so po prireditvi kot vedno pripravili uspešno zakusko, ki so jo z domačimi sladicami dopolnili starši mladih igralcev.
Po uspelem večeru in številnih medsebojnih voščilih je bil večkrat slišan že znani slogan: »SOVODNJE GRE NAPREJ«.