NOGOMETNI VIKEND - WEEKEND DEL CALCIO

Od sobote do ponedeljka - Da sabato a lunedi, 5/7.12.2015

Mladinci: Kras in/e Vesna igrala neodločeno - pareggianoŽE MLADINCI - JUNIORES REGIONALI

DEŽELNI MLADINCI - JUNIORES REGIONALI
Trst/Trieste, ul./via Felluga, sobota – sabato, 12.12.2015 (17.30)
SAN LUIGI - NK KRAS REPEN 1:1 (0:1)
Strelec - Marcatore: Kocman
KRAS: Gregori, Jurc, Racman, Procacci, Del Leo, Calderola, De Caneva (Benetton), Milošević, Kocman, Sgorbissa (Mule), Petracci (Calcagno). Trener: Pahor.
* SLO - San Luigi in Kras sta si po dopadljivem srečanju razdelili točke. Krasov strelec je bil ob koncu polčasa Kocman, gostitelji pa so izid izenačili z enajstmetrovko. Več priložnosti za gol so imeli krasovci, med katerimi se je v prvem polčasu poškodoval De Caneva, ki se je moral celo po prvo pomoč zateči v bolnišnico.

Domjo/Domio, sobota – sabato, 12.12.2015 (17.30)
DOMIO - VESNA 1:1 (0:0)
Strelec - Marcatore: Renar
VESNA: Paoli (Bombardieri), Gleria Sossi (Pietrobelli), Cuk, Zerjal, Renar, Paolucci (Grillanc), Purich (Maggiore), Vattocaz, Sammartini, Favento, Pojani. All.: Toffoli
Note: Paolucci poškodovan - infortunio per Paolucci
*
SLO - Vesna je imela zvrhano mero smole, saj so gostitelji doegli svoj zadetek v 93. minuti. Kriško moštvo bi si zaslužilo zmago, saj je imelo vajeti igre v svojih rokah, toda težko je igrati proti sgtarejšim nogometašem. Napredek pa je viden.
* ITA - Match sfortunato per i ragazzi di mister Toffoli che vengono raggiunti al 93' dai padroni di casa dopo un incontro dove meritavano sicuramente l'intera posta in palio. E' difficile giocare con ragazzi del 1999 e del 2000 contro ragazzi di tre o quattro anni più vecchi ed esperti. La crescita comunque continua ed è un buon viatico per il futuro.

--------------------------------------------------------
Zaostala tekma 12. kroga - Recupero 12° turno
UNION MARTIGNACCO - VESNA 1:5 0:3)
VESNA: Bombardieri (25' st Paoli), Gleria Sossi, Čuk, Žerjal, Renar, Paolucci, Purich, Antonič, Sammartini, Vattovaz (15' st Grillanc), Pojani; trener - allenatore: Toffoli.
Strelci - Marcatori: Čuk, Sammartini 3, Antonič
* SLO - Po zelo dobri pfedstavi je Vesna v zaostali tekmi visoko premagala Martignacco. Domačo mrežo je načel Čuk, nakar je Sammartini poskrbel za tri gole, da bi naposled Antonič dosegel svoj prvi gol v tem prvenstvu.
* ITA - Bella prova dei ragazzi di Toffoli nel recupero della 12a giornata. Espugnata Martignacco con una prestazione super e dopo aver sfiorato la segnatura in almeno altre quattro occasioni. Bene tutta la squadra che si è mossa in campo con la consapevolezza di essere la più forte e più determinata. Apre le danze Cuk dopo due minuti poi show del bomber Sammartini autore di una tripletta ed infine primo goal del giovane Antonic in mischia. Match senza storia.

POKRAJINSKI MLADINCI - JUNIORES PROVINCIALI
Opčine/Opicina – d.c./s.s. 202, ponedeljek – lunedì, 14.12.2015 (16.30)
ALABARDA CALCIO - SOVODNJE 1:3 (0:2)
Strelci - Marcatori: 26' G. Visintin, 28' Markovič; 58' Antonini
SOVODNJE: Persoglia, Komjanc (Trevisan), Lutman (Antonini), Marchesini, G. Visintin, Markovič, De Fornasari, N. Pavletič, Čavdek (Falcone), J. Visintin (Vidoni), Clancis. Trener - Allenatore: Cijan.
* SLO - Sovodenj so v gosteh zasluženo premagale Alabardo. Gostje so začeli zelo napadalno.Naša ekipa je imela vsesozi terensko premoč in po prvem polčasu že vodila z 2:0 z goloma Visintina in Markoviča. Srečanje je zapečatil v drugem polčasu Antonini s tretjim zadetkom.
-----------------------------------------------
Zaostala tekma - Recupero
SOVODNJE - CAMPANELLE 5:0 (5:0)
Strelci - Marcatori: G. Visintin, J. Visintin 3, Čavdek.
SOVODNJE: Ferro, Lutman (Varlez), Komjanc (Falcone), Marchesini, G. Visintin, Pavletič, Markovič (Trevisan), Persoglia, Clancis, Čavdek (Vidoni), J. Visintin (Antonini). Trener: Cijan.
* SLO - Z odlično igro v prvem polčasu, ko so dosegli vseh pet golov, so Sovodencji v zaostali tekmi doma premagali tržaško ekipo Campanelle. Junak srečanja je bil Jason Visintin, ki je dosegel kar tri zadetke.

DEŽELNI NARAŠČAJNIKI - ALLIEVI REGIONALI
Trebče/Trebiciano, nedelja - domenica, 13.12.2015 (10.30)
NK KRAS REPEN – PRO GORIZIA1:2
Strelec/Marcatore: Malalan A.
KRAS REPEN: Perossa, Curri, Calzi, Calcagno, Carli L., Birsa, Majcen, Dekovic, Malalan A., Mulè, Bresich E.; Stranieri, Bresich P., Cenci, Kavčič, Plemeniti, Nabergoj, Caldarola; trener/allenatore: Cotterle;

POKRAJINSKI NARAŠČAJNIKI - ALLIEVI PROVINCIALI
Gorica-Gorizia
Štandrež/Sant’Andrea, ul/via Del Carso, nedelja - domenica, 13.12.2015 (10.30)
JUVENTINA – TERZO 6:0 (3:0)
Strelci: 1:0 Deganutti (17'), 2:0 Santoriello (29'), 3:0 Tonani (38'), 4:0 avtogol, 5:0 Tomšič (58'), 6:0 Tomšič (75')
JUVENTINA: Medeot (V); Tonani (kap.), Pavletič, Osso, Malič; Soban (od 56' Tomšič), Deganutti (od 60' Impastato), O'Loughlin, Zoggia; Santoriello, Kerpan (od 44' Petejan). Klop: Barone (V, ni vstopil), Petejan, Impastato, Tomšič.
Trener: Lorenzo Tonani.
* SLO - Kljub številnim odsotnostim je trenerju Sarcini, ki ga je zaradi kazni na klopi nadomestil spremljevalec ekipe Lorenzo Tonani, uspelo postaviti na igrišče konkurenčno in motivirano ekipo. Poleg že kronične odsotnosti branilca Pive so se tokrat vpisali na seznam poškodovanih tudi Barone, Copetti in Cociancig. Po okrevanju je Impastato začel s klopi, perspektivni Vidoz pa ni nastopil, ker je na popoldanskem domačem obračunu s Sistiano okrepil vrsto članske ekipe. Tako sta v začetni postavi dobila priložnost debitanta Zoggia in Santoriello, na svoj račun pa so prišli tudi igralci, katerih minutaža je bila doslej bolj skromna. Priložnost je še najbolje izkoristil Gregor Tomšič, ki je v kratkem času zadel kar trikrat, toda zadnji gol je sodnik razveljavil zaradi zelo dvomljivega prepovedanega položaja.
Zmaga ni bila nikoli pod vprašajem, saj je Juventina od prve minute silovito pritisnila nasprotnika takorekoč ob zid in čez celo tekmo oblegala vrata nemočnih gostov. Med strelce so se vpisali še Deganutti, Tonani in Santoriello, vendar si pohvalo zagotovo zaslužijo vsi fantje, med katerimi je izstopal vsestranski in vedno zanesljivi Tonani.
Že v torek bodo rdeče-beli odigrali zaostalo tekmo proti nevarnemu Fo. Re. Turriacu, nato jih čaka v nedeljo še zadnje gostovanje letos proti goriški Azzurri.
-----------------------------------------------------------
ZAOSTALA TEKMA 11. KROGA
TURRIACO - JUVENTINA 0:1 (0:1)
Strelec: 16' Tonani
JUVENTINA: Barone (V);
Tonani (kap.), Impastato, Pavletič, Malič (od 61' Soban);
Petejan, Deganutti, Vidoz, O'Loughlin (od 54' Osso), Kerpan (od 69' Zoggia);
Mantovani (od 76' Tomšič).
Klop: Marussi (ni vstopil), Osso, Soban, Zoggia, Tomšič, Copetti (ni vstopil).Trener: Lorenzo Tonani
Rumeni karton: Vidoz
* SLO - Po dosedanji lestvici sodeč enakovredna nasprotnika sta na večerni zaostali tekmi v mrzlem in vlažnem Zagraju zadovoljila številno publiko z borbeno igro. Nasprotnik je v začetnih minutah upravičil svojo trenutno uvrstitev z močnim pritiskom, ki je štandreške fante potisnil v njihovo polovico igrišča, vendar konkretnih priložnosti igralci iz Turriaca niso ustvarili. Po približno desetih minutah igre so se rdeče-beli otresli začetne podrejenosti, dvignili osišče obrambne linije ter z vezisti suvereno prevzeli nadzor nad igro. Predvsem se je v tej fazi razigral Janez Petejan, ki je z nekaj zaporednimi prodori po desnem krilu večkrat prišel do gol-out linije ter od tam ponujal nevarne predložke, ki jih pa napadalci niso izkoristili, medtem ko se je nasprotnikova obramba večkrat zatekla z odbijanjem v kot. Enega izmed teh je na najboljši način izkoristil Tonani, ki je z glavo poslal žogo v gol tik ob levi vratnici za zasluženo vodstvo. V nadaljevanju je Juventina še naprej imela vajeti v svojih rokah in konstantno ogrožala domača vrata do konca prvega polčasa. Isti scenarij se je nadaljeval do dobre polovice drugega polčasa. Najzrelejše priložnosti za podvojitev vodstva sta imela ponovno Tonani, ki je (spet iz kota) zadel vratnico in Soban, ki je v hitrem protinapadu streljal rahlo čez prečko. V zadnjih minutah je domača ekipa pričakovano oblegala Juventinin kazenski prostor, vendar nikoli resneje ogrozila Baroneja, za kar gre zasluga vedno zanesljivi obrambni vrsti, ki verjetno sodi med najboljše v tem prvenstvu in v kateri bi posebej omenili vedno zanesljivega Maliča in čedalje boljšega Pavletiča.
Na koncu so se fantje upravičeno veselili povsem zaslužene zmage proti težkemu nasprotniku, trener Sarcina (ki je zaradi prestajanja kazni spremljal tekmo s tribune) pa je lahko zadovoljen tudi s povratkom Impastata in Vidoza ter z debitantom, napadalcem Elio Mantovanijem.
Intenzivni teden se bo zaključil v soboto popoldne z gostovanjem proti goriški Azzurri v Stražicah, kar bo obenem zadnja tekma prvega dela prvenstva.

DEŽELNI NAJMLAJŠI - GIOVANISSIMI REGIONALI
Bertiolo, ul./via Grande, nedelja - domenica, 13.12.2015 (10.30)
COMETAZZURRA - KRAS REPEN 2:0
KRAS REPEN: Umek, Zio, Stocca-Kralj, Matuchina, Lucchetti, Bertrandi, Škabar, Gargiuolo, Vidali, Carlevaris, Birsa; Balzano, Zvab, Carli, Giacaz, Pipan; trener/allenatore: Božič.
* SLO - "Tokrat moramo priznati, da nismo zasluzeno izgubili. Z gostitelji smo se na terenu enakovredno kosali, a so nasprotniki ponovno kaznovali naše napake. Na drugi strani nam tega ni uspevalo. Ponavadi ne omenjam sojenja, menim pa, da je sodnik prestrogo dosodil 11-metrovko v korist gostiteljev in nam izključil igralca po neobstoječem prekrsku prav v trenutku, ko smo na terenu prevladovali, in mislim, da bi bil ob drugačnih sodnikovih odločitvah potek tekme do konca lahko drugačen. Z igro naših fantov sem zadovoljen, zato optimistično gledam v drugi del sezone," je po temi izjavil trener Božič.

DEŽELNI NAJMLAJŠI - GIOVANISSIMI REGIONALI 2002
Trebče/Trebiciano, sobota – sabato, 12.12.2015 (15.00)
KRAS REPEN – SAN GIOVANNI 1:1
Strelec/Marcatore: Starc

KRAS REPEN: Cozzutto, Stojanovič, Pertot, Marinoni Gio., Parisi, Vescovo, Giovannini, Tomasetig, Raseni, Starc, Krizmanic; Rizzi, Cocevari, Marinoni Giu., Stoppani, Markovič, Može-Pavlin.; trener/allenatore: Prodanovi
* SLO – Krasovci so proti dobremu nasprotniku odigrali nekoliko manj učinkovito kot na prejšnjih tekmah. Kljub temu so si priigrali nekaj lepih priložnosti za zadetek, V prvi polovici igre so Krasovci zadeli tudi vratnico. V drugem polčasu je gol za vodstvo dosegel Starc, gostje pa so izenačili po napaki Krasove obrambe. Po dobrem drugem delu prvenstva, je Kras zaključil jesenski del tekmovanja na odličnem tretjem mestu.
* ITA – Il Kras contro un’ottima squadra ha giocato un po’ sotto tono rispetto alle precedenti uscite. Nonostante questo però i ragazzi di Prodanovic hanno avuto alcune ottime occasioni da gol. Nel primo tempo hanno colpito pure un palo. Nella ripresa per il gol del vantaggio è andato a segno Starc, gli ospiti invece hanno pareggiato dopo un errore della difesa del Kras. Grazie ad un ottimo girone di ritorno i Carsolini hanno concluso il campionato autunnale al terzo posto.

POKRAJINSKI NAJMLAJŠI - GIOVANISSIMI PROVINCIALI
Gorica-Gorizia
Medeja/Medea, ul./via Roma, nedelja - domenica, 13.12.2015 (10.30)
PRO ROMANS MEDEA – SOVODNJE 1:1 (0:0)
Strelec: 1:1 LIUT Mirko v 66. minuti;
SOVODNJE: DEVETAK Anthony (VUK Uroš) / (V), JUREN Aljaž (BARBO Mattia), FAGGIANI Victor (ARGENTIN Thomas), OZBOT Andrea, LUPOLI Fabian (v.cap.), OCRETTI Juri, FAIDIGA Jonathan, BOLTERI Alessandro (TRONCAR Sebastjan), SOLINAS Matteo (BRIZ Alex), LIUT Mirko, TREVISAN Martin (cap.) Trener: Cijan Luka.
* SLO - V dosedanjem delu prvenstva je najbolj oslabljena ekipa najmlajših iz Sovodenj zaradi bolezni, poškodb in kartonov osvojila točko na gostovanju pri ekipi Romansa. V začetku tekme so bili nevarnejši domači igralci, ko je v 6. minuti po strelu izven kazenskega prostora ter obrambi Devetaka žoga oplazila zgornjo prečko. V nadaljevanju beležimo nekaj nenevarnih poskusov strelov na obeh straneh. Nasploh je bila igra ekipe iz Sovodenj v prvem polčasu na sredini igrišča nepovezana v obeh fazah igre. V zadnjih sedmih minutah prvega dela pa je po desni strani dva krat prodrl hitri Juren ter z zavrnjeno žogo na vrh kazenskega prostora našel Ocrettija in Trevisana, a sta strela slednjih za las zgrešila domača vrata. V drugem delu so igralci Sovodenj vzpostavili ravnotežje na sredini igrišča in igra je potekala med obema kazenskima prostoroma. V 48. minuti je domači igralec sprejel žogo izven kazenskega prostora ter s strelom v daljši kot popeljal svojo ekipo v vodstvo. Gostje se niso predali in še bolj pritisnili na plin. Tako je po domiselni podaji Trevisana z desne strani Briz pretental ožjo domačo obrambo in se znašel sam pred vratarjem, a je njegov močan strel zaustavila zgornja prečka domačih vrat. In ko se slednja še ni končala tresti, se je okvir domačih vrat zatresel še drugič, saj je Liut po preigravanju na vrhu kazenskega prostora lepo streljal ter zadel samo stičišče vratnice in prečke. Štiri minute pred koncem srečanja pa je prišlo do izenačenja, ko je Liut po podaji iz kota z desne strani in veliki gneči pred vrati dosegel neposredni zadetek. Omeniti velja, da je uspešni debi v kategoriji najmlajših odigral Mattia Barbo l. 2003.

JUVENTINA prosta/riposa

ZAČETNIKI - ESORDIENTI

Trst-Trieste
SKUPINA/GRUPPO B
ZAOSTALA TEKMA/RECUPERO
KRAS REPEN – SAN GIOVANNI 2:1 (3:0, 1:2, 3:2)
Strelci/Marcatori: Legiša 3, Pisani, Curumi, Moroso, Franza
KRAS REPEN: Zeriali, Curumi, Franza, Furlan, Legiša, Meli, Moroso, Pisani, Russo, Sancin, Savino, Taucer N., Taucer S., Trampuz; trener/allenatore: Spetič
-------------------------------------------
ZAOSTALA TEKMA/RECUPERO
ZARJA/BREG – TRIESTE CALCIO B 1:2

Trst-Trieste
SKUPINA/GRUPPO C
Križ/Santa Croce, nedelja - domenica, 13.12.2015 (09.30)
VESNA – ZAULE RABUIESE

Domjo/Domio, sobota – sabato, 12.12.2015 (16.15)
DOMIO B - PRIMORJE

CICIBANI – PULCINI 2005
Trst-Trieste
SKUPINA/GRUPPO A
Repen, sobota – sabato, 12.12.2015 (16.00)
KRAS REPEN A – MONTEBELLO DON BOSCO A 2:1 (1:0, 0:1, 2:0) Strelci/Marcatori: Huisman, Corrado, avtogol/autorete
KRAS REPEN A: Lovadina, Carlassara, Corrado, Stoppani, Pertot, Huisman, Di Lullo, Lizza, Vrabec, Vlach; trener/allenatore: Norčič

MEŠANI CICIBANI – PULCINI MISTI
Trst-Trieste
SKUPINA/GRUPPO B
Križ/Santa Croce, sobota – sabato, 12.12.2015 (18.00)
VESNA A – TRIESTE CALCIO B 3:2 (0:0, 0:0, 1:0)
Strelca/Marcatori: Zuppa 2, Misan
VESNA A: Zacchigna, Babic, Sosič, De Gioia, Venutti, Pacor, Zuppa, Antoni, Misan; trener/allenatore: Maganja

ZAOSTALE TEKME/RECUPERI
FANI OLIMPIA - BREG 2:2 (0:0, 0:1, 1:0)
----------------------------------------------------
FANI OLIMPIA B – PRIMORJE 2:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Strelca/Marcatori: Bertolini, Perossa
------------------------------------------
VESNA B – ROIANESE D 3:2 (2:0, 1:1, 2:2)
Strelci/Marcatori: Floreani 2, Fabbro 2, avtogol/autorete
----------------------------------------------------------------

Prejšnji vikendi - Week-end precedenti

Oktober - Ottobre: 3.10.2015 * 10.10.2015 * 17.10.2015 * 24.10.15 * 31.10.2015