SMUČANJE - SCI

Sappada, 20.12.2015

Caterina Sinigoi na stopničkah že na prvi tekmi

Besedilo in foto: Aleš Sever

* SLO - V Sappadi se je 20.12.2015 odvila prva tekme sezone za kategorijo dečki/naraščajniki katere se je udeležilo 5 tekmovalcev zamejskih društev.
V kategoriji deklice (letnik rojstva 2002 in 2003) sta nastopili Caterina Sinigoi (Sk Devin) in Chiara Valdemarin (Sk Brdina). Caterina Sinigoi (2003) se je uvrstila na odlično 3.mesto, Chiara Valdemarin pa je bila 13. Še posebej velja poudariti, da sta tako Chiara kot tudi Caterina v letošnjem letu prestopili v višjo kategorijo in tekmujeta z leto starejšimi tekmovalkami. Po prvem spustu je bila Caterina Sinigoi na 5.mestu. V drugem spustu pa je zabeležila najboljši čas in tako nadoknadila dve mesti.
Tudi fantje so se odlično odrezali. Alan Taucer (Sk Brdina, 2002) se je z dvema dobrima vožnjama uvrstil na zelo visoko mesto in sicer je bil peti. Prav tako je tudi Enrico Slavich (Sk Devin, 2003) prikazal odlično smučanje in zasedel 7. mesto. Še posebej velja poudariti to, da je Nikola Kerpan (Sk Mladina) zabeležil tretji najboljši čas v drugem spustu. Žal je v prvem spustu odstopil in kljub temu nadaljeval z vožnjo in dosegel 15.mesto.
S prvo tekmo sem izredno zadovoljen, saj so vsi člani združene ekipe na prvi tekmi pokazali veliko zagriženost, dobro tehnično smučanje in to, da so skoraj vsi prestopili v letošnjem letu prestopili v višjo kategorijo in kljub temo dokazali, da se bodo borili za najvišja mesta.