Športna dejavnost Slovencev po svetu

Verjetno je preveč ambiciozno in skoraj vsiljivo, da smo na spletno stran www.slosport.org stavili tudi ostalo športno dejavnost Slovencev po svetu.
Prepričan pa sem, da ima športna dejavnost, vsaj to velja za Slovence v Avstriji in Italiji, zelo pomembno vlogo za ohranitev slovenskega jezika in zato tudi slovenske skupnosti širom po svetu.
Lani (1998) sem pisal slovenskim organizacijam in posameznikom po svetu (Argentina, Avstralija, Čile, Kanada in ZDA), da bi mi poslali gradivo ali vsaj informacije o svoji športni dejavnosti in bi tako zbrali Zbornik športne dejavnosti Slovencev po svetu.
Odziv je bil kar spodbuden, predvsem iz Avstralije, čeprav so bili dopisovanje s faksi, razgovori po telefonu precej težavni in zamudni. Gradiva pa ni bilo dovolj iz vzeh držav, da bi lahko izdali knjigo ali almanah, kot smo to uspeli že štiri leta Slovenci v Italiji z Zbornikom slovenskega športa v Italiji. Z novo tehnologijo (elektronska pošta in internet) upam, da bo šlo lažje.
Športno dejavnost Slovencev iz Avstralije in Avstrije (link) že imate na straneh, iskreno bi prosil tudi druge slovenske organizacije in posameznike po svetu, da bi po e-mail poslali gradivo, foto in druge informacije o športni dejavnosti Slovencev po svetu, in kaj menijo o tej pobudi.
Moja skrita želja je, da bi na spletno stran (sito) www.slosport.org pristopili vsi slovenski športniki po svetu, tako da bi lahko že v bližnji bodočnosti na tej spletni strani imeli te vezne strani (links): Slovenski šport v Argentini, Slovenski šport v Avstraliji, Slovenski šport v Avstriji, Slovenski šport v Čilu, Slovenski šport v Italiji, Slovenski šport v Kanadi, Slovenski šport v ZDA in še kje po svetu.
Seveda vse organizacije ali športne skupine po svetu, ki bi želele same upravljati svojo spletno stran (kot to delajo Slovenci v Avstriji), bi se z njimi samo povezali z linki. Po mojem pa je zelo pomembno, da smo med seboj povezani in da smo, žal samo preko interneta in ne osebno, v stalnem stiku.
Zavedam se, da bo naloga vse prej kot lahka, s skupnimi močmi pa se da marsikaj premostiti.

Hvala za sodelovanje
Branko Lakovič

Avstralija

Avstrija